2016: O δεκάλογος του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού

796

Το 2016 ήταν ακόμη μια χρονιά ανάπτυξης για το Δίκτυο Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Μέσα στο έτος που μας αποχαιρετά σε λίγες ημέρες, το Δίκτυο αύξησε τον αριθμό των μελών του.

Διαβάστε αναλυτικά τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα του συλλόγου:

Το 2016 ήταν ακόμη μια χρονιά ανάπτυξης για το Δίκτυο Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Μέσα στο έτος που μας αποχαιρετά σε λίγες ημέρες, το Δίκτυο αύξησε τον αριθμό των μελών του, πραγματοποίησε δράσεις που πέρασαν στην ιστορία και φυσικά διοργάνωσε για 16η χρονιά το Summer Camp. Ας θυμηθούμε τα γεγονότα που “σημάδεψαν” το 2016 τις Σχολές του Ολυμπιακού, στις οποίες “φοιτούν” περισσότερα από 8000 παιδιά μέσα από έναν απολαυστικό και “ζωντανό”» δεκάλογο.

Νο1. Αύξηση μελών. Μέσα στο 2016 το Δίκτυο Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού έφτασε τα 45 μέλη σ’ Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο Ολυμπιακός απέκτησε νέες Σχολές στην Πάτρα, στα Ιωάννινα (αλλαγή διεύθυνσης), στο Αγρίνιο, στη Λιβαδειά, στα Μέγαρα, στην Κομοτηνή, στη Λαμία, στο Κρανίδι, στο Αργυρόκαστρο, στη Γλυφάδα, στην Ηλιούπολη ενώ ανέπτυξε συνεργασία με τα ιδιωτικά σχολεία «Αυγουλέα-Λιναδράτου», «Διεθνές Σχολείο Πειραιά» και «Ξενόπουλου-Γεωργακόπουλου».

Νο2. Summer Camp. Το “Summer Camp 2016” είχε φέτος διάρκεια μίας μόνο εβδομάδας αλλά … έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής. Στο Camp συμμετείχαν παιδιά από 5 ηπείρους και για 16η συνεχή χρονιά εκπαιδεύτηκαν και διασκέδασαν στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη. Το Camp περιελάμβανε φυσικά ποδόσφαιρο αλλά και εργομετρικά τεστ, σεμινάρια ψυχολογίας, διατροφής και οδηγικής συμπεριφοράς και φυσικά ξεναγήσεις στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στο Μουσείο του Ολυμπιακού. Φυσικά ο Ολυμπιακός ενίσχυσε και το «2o Piraeus Sports Camp» το οποίο είχε και φέτος μεγάλη επιτυχία.

Νο3. Επιμορφωτικό Σεμινάριο. Το 6ο Σεμινάριο Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού πραγματοποιήθηκε το 2016 το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου και είχε ρεκόρ συμμετοχών! Περισσότεροι από 160 προπονητές από τις 45 Σχολές του Ολυμπιακού εκπαιδεύτηκαν και επιμορφώθηκαν στις εγκαταστάσεις του «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά και στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη από τους προπονητές και τους επιστημονικούς συνεργάτες της Ακαδημίας. Καλεσμένος στο Σεμινάριο ήταν ο Αριέλ Ιμπαγάσα και τιμώμενο πρόσωπο ο αρχηγός του Ολυμπιακού και επικεφαλής της Σχολής μας στο Μενίδι Κούλης Καραταϊδης.

Νο4. Πρωτάθλημα Σχολών Αττικής. Τον Μάιο ολοκληρώθηκε στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη το «Πρωτάθλημα Σχολών Αττικής» του Ολυμπιακού το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός. Τα παιδιά των Σχολών μας στην Αττική αλλά και τα παιδιά της Σχολής Χαλκίδος διασκέδασαν και κέρδισαν κούπες και μετάλλια. Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών τίμησε τα μέλη του που είναι προπονητές στην Ακαδημία και στις Σχολές ενώ οι Σχολές της Αττικής τίμησαν τον Διευθύνων Σύμβουλο της «ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ» κ. Γιώργο Παύλου για την προσφορά του.

Νο5. Παγκόσμιες.. επισκέψεις. Το 2016 ήταν έτος επισκέψεων από όλο τον πλανήτη! Παιδιά από το Σικάγο των ΗΠΑ και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας επισκέφτηκαν την Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού. Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο από την Σχολή Σικάγο και η δεύτερη τον Οκτώβριο από την «Gladesville Ryde Magic» που εδρεύει στο Σίδνεϊ. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να φωτογραφηθούν με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αλλά και να ζήσουν για λίγες ημέρες ως μέλη της Ακαδημίας.

Νο6. Φιέστα. Η φιέστα για την κατάκτηση του 43ου Πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» είχε… άρωμα Σχολών. Περισσότερα από 1000 παιδιά από τις Σχολές μας συμμετείχαν στην παρέλαση και στους εορτασμούς για το σημαντικό αυτό γεγονός. Κατά την διάρκεια της χρονιάς όλες οι Σχολές μας επισκέφτηκαν το «Γ. Καραϊσκάκης» για να παρακολουθήσουν αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας ενώ πολλά παιδιά συνόδεψαν τους ποδοσφαιριστές κατά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο.

Νο7. Δίπλα στην πρώτη ομάδα. Κατά την διάρκεια της χρονιάς τα παιδιά των Σχολών ήρθαν σ’ επαφή με τα ινδάλματα τους, τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ο Εστεμπάν Καμπιάσο επισκέφτηκε δυο φορές την Σχολή Καραϊσκάκη ενώ ο Κώστας Φορτούνης τη Σχολή Ρέντη. Επιπλέον τον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκε μια αγωνιστική του Πρωταθλήματος Σχολών Αττικής στη Σχολή Βούλας με καλεσμένους τους Ιντέγε, Σεμπά και Ερνάνι. Φυσικά όλες οι Σχολές που επισκέφτηκαν το Προπονητικό Κέντρο Ρέντη είδαν από κοντά τα «είδωλα» τους.

Νο8. Κύπρος. Ξεχωριστό κεφάλαιο για το Δίκτυο Σχολών είναι για περισσότερα από 10 χρόνια οι Σχολές του Ολυμπιακού στην Κύπρο. Οι πέντε Σχολές μας στο όμορφο νησί της Μεσογείου έχουν αναπτύξει σπουδαία δράση τόσο εντός όσο εκτός ποδοσφαίρου και ανταγωνίζονται τις Ακαδημίες των μεγάλων συλλόγων του νησιού. Τον Μάρτιο του 2016 η Ακαδημία του Ολυμπιακού πραγματοποίησε επίσκεψη στις Σχολές Κύπρου η οποία περιελάμβανε δοκιμαστικά αλλά και σεμινάριο για τους προπονητές. Φυσικά μέσα στο 2016 πολλές φορές κλιμάκια από την Κύπρο επισκέφτηκαν το Προπονητικό Κέντρο Ρέντη για να δώσουν φιλικά παιχνίδια και για δοκιμαστικά.

Νο9. Κοινωνικό πρόσωπο. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο αλλά είναι πάνω απ’ όλα ένα ενεργό κομμάτι της κοινωνίας. Έχοντας την ηθική και υλική συμπαράσταση του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη οι περισσότερες Σχολές του Δικτύου ενίσχυσαν οικονομικά πολλά ιδρύματα σ’ Ελλάδα, Κύπρο και ΗΠΑ. Ο Ολυμπιακός στάθηκε δίπλα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και έδειξε και το 2016 το κοινωνικό του πρόσωπο. Τον Μάρτιο παιδιά από τις Κεντρικές Σχολές έδωσαν έναν σπουδαίο αγώνα με αθλητές των Special Olympics ενώ μέσα στο 2016 συμμετείχαν και στην Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών που έλαβε χώρα στους δρόμους του Πειραιά.

Νο10. Εκπαίδευση. Το 2016 πραγματοποιήθηκαν δεκάδες Σεμινάρια Αθλητικής Ψυχολογίας-Διατροφής στις Σχολές του Δικτύου μας οι οποίες έχουν ως στόχο την επιμόρφωση γονέων και παιδιών.Μέλη των Σχολών του είχαν την ευκαιρία να μάθουν και Ταε Κβο Ντο μέσα από επισκέψεις στις εγκαταστάσεις των Πολεμικών Τεχνών του ΟΣΦΠ στο «Γ. Καραϊσκάκης».  Παράλληλα ο Ολυμπιακός παρείχε την δυνατότητα σε Σχολές του να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Aspire Academy στο Άμστερνταμ.