SL Κ20: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ 4-2 με ανατροπή στην ανατροπή

255
ÓÏÕÐÅËÑÉÃÊÁ Ê-20 / ÐÁÏ - ÁÅÊ. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι των Νέων κόντρα στην ΑΕΚ που διεξήχθη το Σάββατο (14/1) το πρωί στο “Γ. Καλαφάτης” για την εξ αναβολής 11η αγωνιστική της Super League Κ20.
Οι “πράσινοι” επικράτησαν με 4-2 των “κιτρινόμαυρων” σε ένα σπουδαίο ματς με έξι γκολ, ανατροπή στην ανατροπή, συνεχή εναλλαγή στο σκορ, δοκάρια, δυνατές μονομαχίες και πανέμορφα γκολ από τους Μπουζούκη, Αγγελόπουλο, Βλαχομήτρο.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης από πλευράς πράσινων ήταν ο Βαγγέλης Ξεπαπαδάκης με το νεαρό μέσο να μπαίνει στο ματς ως αλλαγή στο 71′ και μέσα σε πέντε λεπτά να πετυχαίνει δυο γκολ για το τριφύλλι βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να φτάσει στη νίκη. Ο μέσος από την Κρήτη είχε τα γενέθλια του την Πέμπτη, ενηλικιώθηκε, και φρόντισε να κάνει δώρο αυτός στους συμπαίκτες του το τρίποντο με τα δυο γκολ που σημείωσε.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με την ΑΕΚ να εκμεταλλεύεται ένα κενό διάστημα που είχαν οι παίκτες του τριφυλλιού στα τελευταία πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους αλλά και την έναρξη της επανάληψης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε μόλις στο 3′. Οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή και ο Μπουζούκης με τρομερή εκτέλεση με το αριστερό έστειλε την μπάλα πάνω από το τείχος και σύριζα στο αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου και στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό έδωσε “φτερά στα πόδια” των παικτών του Σάμιου που είχαν την καθολική υπεροχή στο πρώτο μισάωρο του αγώνα και θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ. Αρχικά στο 26′ ο Πίσπας μετά από ωραία κάθετη βγήκε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο αλλά πλάσαρε πάνω του. Δυο λεπτά αργότερα σε λάθος γύρισμα της άμυνας της ΑΕΚ πετάχτηκε ο Παπανικολάου, τσίμπησε την μπάλα αλλά και πάλι το πλασέ του επιθετικού των πράσινων έδιωξε με τα πόδια ο Παπαδόπουλος.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο στο 42′. Σε βαθιά μπαλιά από τα αριστερά προς τα δεξιά ο Αντωνίου έγινε αποδέχτης της μπάλας, στο τριφύλλι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε στην απέναντι γωνία του Ξενόπουλου.

Οι πράσινοι που είχαν μείνει στο οφσάιντ και τις διαμαρτυρίες έχασαν τη συγκέντρωση τους μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους και η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή του σκορ. Στο 44′ σε φάση διαρκείας από τα δεξιά έγινε ή σέντρα με την μπάλα να φτάνει στον Βλαχομήτρο ο οποίος με ωραίο γυριστό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Ξενόπουλο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, συνέχισε να έχει την κατοχή και έψαχνε το γκολ που θα έφερνε το ματς και πάλι στα ίσια. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις κυρίως από την δεξιά της πλευρά με τον Αντωνίου. Μάλιστα αν οι παίκτες των φιλοξενούμενων ήταν περισσότερο προσεχτικοί, συγκεντρωμένοι και δεν καθυστερούσαν ίσως έβαζαν ένα ακόμη γκολ και τελείωναν το ματς.

Το τριφύλλι αφού σπατάλησε κάποιες ευκαιρίες έφτασε στην ισοφάριση στο 68′. Ο Αγγελόπουλος είχε χώρο και έπιασε ένα δυνατό σουτ στέλνοντας αρχικά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία η μπάλα έσκασε στην γραμμή και πήγε πάλι στο οριζόντιο δοκάρι. Ο διαιτητής της αναμέτρησης αφού συμβουλεύτηκε και τον επόπτη του έδειξε ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή και έδειξε σέντρα, την ίδια ώρα οι κιτρινόμαυροι έλεγαν ότι δεν πέρασε την γραμμή.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ Ο ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Στο 71′ του ματς ο Σάμιος έριξε στην αναμέτρηση τον Ξεπαπαδάκη ο οποίος μέσα σε δυο λεπτά έβαλε δυο γκολ. Το πρώτο στο 74′ μετά από τρομερή ενέργεια του Πίσπα από τα αριστερά. Ο φορ των πράσινων πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με όμορφη ενέργεια πέρασε τον αντίπαλο του πάνω στην γραμμή, μπήκε προς τα μέσα και όταν βγήκε ο Παπαδόπουλος πάσαρε στον Ξεπαπαδάκη ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και δυο λεπτά αργότερα έφτασαν και σε τέταρτο γκολ. Το τριφύλλι αναπτύχθηκε από τα αριστερά, η μπάλα γύρισε παράλληλα και έφτασε στον Ξεπαπαδάκη ο οποίος με όμορφο σουτ στην δεξιά γωνία την έστειλε στα δίχτυα για το 4-2.

Μέχρι την λήξη του ματς οι πράσινοι είχαν και άλλες ευκαιρίες για να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ. Συγκεκριμένα στο 85′ και πάλι ο Μπουζούκης με φάουλ έφτασε κοντά στο γκολ αλλά είδε το σουτ του να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει έξω. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Πίσπας μετά από ενέργεια του Μπουζούκη βγήκε τετ α τετ αλλά το πλασέ που επιχείρησε έπιασε ο Παπαδόπουλος.

Στο επόμενο λεπτό μάλιστα η ΑΕΚ θα μπορούσε να μειώσει σε 4-3 αλλά ο Αντωνίου είχε μια καλή στιγμή την οποία όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ξενόπουλος, Βαλμάς, Ντόκο, Τριανταφυλλόπουλος (46′ Μαυρομάτης), Ζερβόπουλος, Θεοχάρης (53′ Κουντουριώτης), Παπανικολάου (71′ Ξεπαπαδάκης), Αγγελόπουλος, Πίσπας, Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης.

ΑΕΚ: Παπαδόπουλος, Ασπρογιάννης, Γιαννούτσος, Λουκάς, Τσιβελεκίδης, Γεωργαμλής (77′ Γιούσης) Αντωνίου, Λίτσι (83′ Μπάμπης) Σπηλιώτης (80′ Γιάντομ) Τσέλιος, Βλαχομήτρος.

ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ, “ΛΥΜΠΕ”, ΝΤΕ ΜΠΑΡΤΟΛΟ, ΣΑΒΕΦΣΚΙ

Αρκετός κόσμος, στελέχη των δυο ομάδων και φυσικά σκάουτ βρέθηκαν στο “Γ. Καλαφάτης” το Σάββατο το πρωί για να δουν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ.

Πλην φυσικά του Τάκη Φύσσα, τεχνικός διευθυντής της πράσινης ακαδημίας, ο οποίος έκανε έναν αγώνα δρόμου καθώς νωρίτερα είχε βρεθεί και στο αντίστοιχο ματς της Κ17 στα Βριλήσσια στο αθλητικό κέντρο των πράσινων ήταν και ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Όπως επίσης το δεύτερο μέρος παρακολούθησε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης ενώ εκεί ήταν και ο Σπύρος Μαραγκός. Όπως φυσικά και οι προπονητές των τμημάτων υποδομής του τριφυλλιού Φραντζέσκος και Κυριαζής αλλά και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Από πλευράς ΑΕΚ στο “Γ. Καλαφάτης” βρέθηκε ο επικεφαλής σκάουτ της ΑΕΚ Αλεχάντρο Ντε Μπαρτόλο. Ο τεχνικός σύμβουλος στο τμήματα σκάουτινγκ Τόνι Σαββέφσκι αλλά και  οι Ζελενίτσας, Σίσκος που δουλεύουν στο τμήμα των κιτρινόμαυρων ακαδημιών. Μάλιστα και οι τέσσερις τους όπως ο Φύσσας είχαν βρεθεί και αυτοί πρώτα στα Βριλήσσια.

Μεταξύ των φιλάθλων που είδαν την αναμέτρηση ήταν και αρκετοί μάνατζερ αλλά και ο Αλέξανδρος Τζόρβας. Ο πρώην γκολκίπερ του Παναθηναϊκού που έχει αναλάβει εδώ και κάποιους μήνες τις ακαδημίες των Γλυκών Νερών μαζί με τον Γιώργο Καπουράνη βρέθηκε για πρώτη φορά στο νέο αθλητικό κέντρο του Παναθηναϊκού και είδε το παιχνίδι των δυο τμημάτων υποδομής.

Πηγή: sport24.gr