SL Κ20: Σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη

324

Πετυχαίνοντας για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν την όγδοη συνεχόμενη νίκη τους, οι Νέοι του Παναθηναϊκού πέρασαν και από την Ξάνθη επικρατώντας με 3-1, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League Κ20.

Το τριφύλλι έφτασε εύκολα στο τρίποντο που το διατηρεί στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος K20, στο κυνήγι του Ολυμπιακού που βρίσκεται μόλις ένα πόντο πιο μπροστά έχοντας όμως δυο παιχνίδια λιγότερα καθώς την Κυριακή (27/2) αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Σάμιου ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, πέτυχαν τρία γκολ, είχαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα ενώ η Ξάνθη πλην του γκολ που σημείωσε δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Ξενόπουλου.

Το μόνο αρνητικό για τον Παναθηναϊκό, οι τραυματισμοί του Μπουζούκη (διάστρεμμα) και Μίγγου που αντικαταστάθηκαν στη διάρκεια του ματς και την Δευτέρα (27/2) θα ξεκαθαρίσει ο χρόνος αποθεραπείας τους.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο 9′ με το γκολ του Αγγελόπουλου σε αντεπίθεση με πολύ όμορφο τελείωμα από τον εορτάζων (σ.σ. είχε τα γενέθλια του) μεσοεπιθετικό του τριφυλλιού.

Οι γηπεδούχοι έφερε το ματς στα ίσια στο 20 με τον Σαμπανίδης ο οποίος από το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1 νικώντας τον Ξενόπουλο.

Οι πράσινοι απάντησαν άμεσα καθώς κέρδισαν πέναλτι στο 26′ με τον Μπουζούκη να αναλαμβάνει την εκτέλεση του και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το τελικό 3-1 για το τριφύλλι διαμορφώθηκε στο 81′ όταν ο Παπανικολάου εκτέλεσε το φάουλ, ο γκολκίπερ της Ξάνθης προσπάθησε να απομακρύνει η μπάλα βρήκε σε έναν αμυντικό των γηπεδούχων και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ (Κώστας Προδρομίτης): Δεμένικος, Χασάνογλου (46′ Καλαϊτζίδης), Ψεμματάς, Βαφειάδης, Πεταλωτής (86′ Τσάπαρης), Παπαδόπουλος, Καπτέλι (62′ Τσέλα), Κώστας, Μελισσόπουλος, Σαμπανίδης, Χατζηχασάνογλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βαγγέλης Σάμιος): Ξενόπουλος, Βαλμάς, Ντόκο, Ζερβόπουλος, Μαυρομάτης, Μίγγος (68′ λ.τρ. Κουντουριώτης), Νικολάου, Αγγελόπουλος, Δημήτρουλας, Μπουζούκης (42′ λ.τρ. Θεοχάρης), Χατζηγιοβάννης (81′ Ξεπαπαδάκης).