Στο Δίστομο οι Νέοι του Ολυμπιακού

239

Την μαρτυρική πόλη του Διστόμου επισκέφτηκε την Κυριακή 21 Μαΐου η ομάδα Νέων της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” αποδέχτηκαν την πρόσκληση της διοίκησης του ΑΠΟ Αμβρυσσεύς που γιόρτασε την άνοδο του στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και έδωσαν φιλικό παιχνίδι με την ομάδα που εδρεύει στο Δίστομο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού τιμήθηκαν από τις τοπικές αρχές και την ομάδα ενώ επισκέφτηκαν και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 73 χρόνια (10/6/1944) από τη σφαγή των Ναζί στο Δίστομο η οποία συνεχίζει να συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα γύρω από την ιστορία της μαρτυρικής πόλης.

Στο φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη, πριν από την απονομή του Πρωταθλήματος στον ΑΠΟ Αμβρυσσεύς η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού επικράτησε με 6-2. Τα γκολ για τον Ολυμπιακό σημείωσαν οι: Βάρκας (8′), Γιανναράκης (10′), Τασιούλης (35′, 38′), Κωστανάσιος (60′, 76′) ενώ αγωνίστηκαν οι: Γαβαλάς (40′ Καράδαης), Γιανναράκης (40′ Αμπάρα), Αγιώτης (40′ Τσιμπούκας), Μαρκουλάκης (40′ Φουάσης), Πανάγου (40′ Χατζηχρήστου), Χρήστου, Πέιος, Χατζηιωαννίδης, Κωστανάσιος, Τασιούλης (40′ Κιρτζιαλίδης), Βάρκας (40′ Τσιλίκης).

Ο τεχνικός της Κ-20 του Ολυμπιακού, Βασίλης Βούζας, σε δηλώσεις του για την επίσκεψη στο Δίστομο σημείωσε:
“Ήταν μεγάλη η τιμή και για εμάς που ήρθαμε εδώ στο μαρτυρικό Δίστομο για να γιορτάσουμε την άνοδο της τοπικής ομάδας στην Γ’ εθνική κατηγορία. Τα παιδιά και εμείς συγκλονιστήκαμε μ’ αυτά που είδαμε στο μουσείο και με τις μαρτυρίες. Ελπίζουμε να μην γίνουν σε κανέναν άλλο τόπο παρόμοια εγκλήματα. Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία και ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Αμβρυσσέα”.