Διεθνείς επιτυχίες για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ

399

Το ένα σκέλος έχει να κάνει με τις πολύτιμες εμπειρίες. Το δεύτερο με τις επιτυχίες. Τα παιδιά των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, τα καλοκαίρια γυρίζουν την Ευρώπη για να παίξουν ποδόσφαιρο και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους με τους πιο δυνατούς αντιπάλους.

Η Κ14 ταξίδεψε στο Ντόρτμουντ για το International Youth Tournament δίχως να καταφέρει να προκριθεί από τη φάση των ομίλων.

Η Κ13 μετά την κατάκτηση του φημισμένου τουρνουά “Lennart Johansson”, πέρασε άλλη μια δοκιμασία. Βρέθηκε στο Ανόβερο και συμμετείχε στο “Pfingst Cup” φτάνοντας ως τον τελικό όπου ηττήθηκε 3-0 από την Βέρντερ Βρέμης. Ήταν η πρώτη της ήττα έπειτα από σερί 50 ευρωπαϊκών αγώνων.

Σε διεθνές… βάθρο ανέβηκε και η Κ11 που κατέλαβε την 3η θέση ανάμεσα σε 180 ομάδες στο τουρνουά “Pfingst Cup” του Ντίσελντορφ.Τα ΠΑΟΚτσάκια έχασαν τον ημιτελικό στα πέναλτι, αλλά στον μικρό τελικό ήταν πιο τυχερά και νίκησαν τη Σπάρτα Ρότερνταμ πάλι στη διαδικασία των πέναλτι.

Η Κ10 κατέλαβε τη 12η θέση στο διεθνές τουρνουά “Robin Van Persie” στο Ρότερνταμ, ενώ η Κ9 πήρε την 9η θέση ανάμεσα σε 104 ομάδες στο τουρνουά “Kids Cup” στο Λεβερκούζεν.