Στη Γουότφορντ ο 16χρονος Σουρδής του Παναθηναϊκού

230

Ο 16χρονος Γιάννης Σουρδής κάνει το μεγάλο βήμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα με την μεταγραφή του στην αγγλική Γουότφορντ από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, έπειτα από μια πενταετία στους “πράσινους”.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών έχει ύψος 1,91μ και διαθέτει απίστευτο ταλέντο στη θέση του τερματοφύλακα. Ο νεαρός θα γίνει επίσημα κάτοικος Αγγλίας τον Ιούλιο του 2017 και θα υπογράψει συμβόλαιο 2 ετών. Ο ταλαντούχος τερματοφύλακας ξεκινάει προετοιμασία με την Κ18 της αγγλικής ομάδας στα τέλη Ιουνίου.

Ο 16χρονος δοκιμάστηκε στις γιορτές του Πάσχα για οκτώ ημέρες στην ακαδημία της Γουότφορντ, όπου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών η αγγλική ομάδα κατέθεσε επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Έλληνα τερματοφύλακα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν και έτσι ο νεαρός θα πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Ο Γιάννης Σουρδής αποχαιρέτησε τους “πράσινους” με μία ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

“Και κάπου εδώ…ήρθε η ώρα να πω αντίο..ήρθε η ώρα που πίστευα πως αργεί ακόμη..ήρθε αυτή η στιγμή που πρέπει να κάνεις το βήμα παραπάνω.. Αυτό το βήμα που θα σε αναγκάσει να θυσιάσεις πράγματα..πράγματα που έως σήμερα ήταν η καθημερινότητα σου, και τα θεωρούσες δεδομένα”. Θέλω να πω ολόψυχα ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Παναθηναϊκό για τα 5 υπέροχα χρόνια που περάσαμε μαζί, 5 χρόνια γεμάτα χαρές, λύπες αλλά και εμπειρίες που θα μου μείνουν αξέχαστες!!Θα είσαστε όλοι για πάντα στην καρδιά μου!! Σας ευχαριστώ για όλα”.