Ξάνθη Κ20: Πήρε 17χρονο ταλέντο από τον Αίαντα Σούρπης

310

Μεγάλο βήμα στην καριέρα του πρόκειται να κάνει ο 17χρονος ποδοσφαιριστής του Αίαντα Σούρπης Γιώργος Δημητρίου, ο οποίος μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα ενταχθεί στην Κ20 της Ξάνθης. Πρόκειται για ένα παιδί που έχει ξεχωρίσει για το πλούσιο ταλέντο του και για τον εξαιρετικό του χαρακτήρα. Εδώ και καιρό βρέθηκε στο μεταγραφικό στόχαστρο της ομάδας της Ξάνθης, με την τελική επιλογή να γίνεται λίγες μέρες πριν, οπότε και του ανακοινώθηκε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην ακριτική ομάδα.

Ο Γιώργος Δημητρίου που είναι γεννημένος στις 25 Μαΐου 2000, διακρίνεται για την ευελιξία του και την ταχύτητα στη σκέψη, με ή χωρίς την μπάλα στα πόδια. Αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου είτε ως επιτελικό χαφ, είτε ως αμυντικό χαφ, αλλά λόγω της ταχύτητάς του και της τεχνικής του, έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται και στις δύο πτέρυγες δεξιά που είναι και η καλή του πλευρά, αλλά κι αριστερά κλείνοντας προς τον άξονα.

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν η πρώτη του με τον Αίαντα Σούρπης και παρά το νεαρό της ηλικίας τους αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια, έχοντας μόνο μία αλλαγή (λόγω ασθένειας) κι έχοντας πετύχει ένα γκολ.

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Άθλου Αλμυρού όπου παρέμεινε για δέκα χρόνια, στη συνέχεια αγωνίστηκε με την ομάδα Κ15 της Νίκης όταν αυτή βρισκόταν στη SUPER LEAGUE κι όταν η Νίκη αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα, πήγε στην ομάδα των Αργοναυτών Αμαλιάπολης, πριν μετεγγραφεί στον Αίαντα Σούρπης.

Ο νεαρός Γιώργος Δημητρίου, είχε συμμετοχές για τρία χρόνια με τις Μικτές ομάδες της ΕΠΣΘ Θεσσαλίας, εκτός από τη χρονιά που ήταν στην Κ15 της Νίκης, οπότε δεν είχε το δικαίωμα να αγωνίζεται με τις Μικτές, αφού συμμετείχε σε πρωτάθλημα εθνικής κατηγορίας.

Ο Γ. Δημητρίου μίλησε στο «golapost.gr» σχετικά με τη μεταγραφή του στην ομάδα της Ξάνθης:

«Για μένα αποτελεί μία τεράστια πρόκληση στη μετέπειτα ποδοσφαιρική και όχι μόνο ζωή μου, η κλήση να ενταχθώ στο δυναμικό της ομάδας της Ξάνθης. Σίγουρα το έργο μου θα είναι πολύ δύσκολο, καθώς έχω να αντιμετωπίσω παιδιά στην ομάδα Κ20. Ωστόσο, είμαι διατεθειμένος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να τα καταφέρω.

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Θανάση Κωστούλα, ο οποίος πέρα από την μεσολάβηση του για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, μ’ έχει βοηθήσει πάρα πολύ και σε προσωπικό κι ατομικό επίπεδο, δίνοντάς μου χρήσιμες συμβουλές ακόμα κι ασκησιολόγιο για να βελτιωθώ ως ποδοσφαιριστής.

Επίσης ευχαριστώ πολύ και τον Χρήστο Κωστούλα, για όλες τις διευκολύνσεις και τη βοήθεια που μου παρείχε. Σίγουρα όμως, νιώθω μεγάλη ανάγκη να ευχαριστήσω τους γονείς μου που με στηρίζουν σε αυτήν την προσπάθεια, αν και ξέρω ότι σε οικογενειακό επίπεδο θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα καθώς η οικογένειά μας ασχολείται με ένα τουριστικό-θερινό επάγγελμα και σίγουρα η απουσία μου θα κάνει τη δική τους προσπάθεια ακόμη δυσκολότερη. Τους ευχαριστώ όλους και υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, για να αντεπεξέλθω σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση της ζωής μου».

 

πηγή: golapost.gr