Γαλανόπουλος: «Πολλές φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω»

276

Διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και πλέον αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του μέλλοντος για την ΑΕΚ, ο 19χρονος Κώστας Γαλανόπουλος. 

Ο νεαρός αμυντικός της Ένωσης αποκάλυψε σε δηλώσεις του πως αρκετές φορές στο παρελθόν έφτασε στα πρόθυρα του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια λόγω της έλλειψης χρόνου συμμετοχής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην μετακίνηση του Ρέτσου στην Μπάγερν Λεβερκούζεν λέγοντας πως με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος και για τα υπόλοιπα παιδιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις δυσκολίες που συνάντησε:
«Πολλά μπορεί να συναντήσει ένας ποδοσφαιριστής. Είναι τραυματισμοί, είναι δυσκολίες, μπορεί να μη σε πιστέψει κάποιος προπονητής. Μπορεί να εισαι εκτός ομάδος, μπορεί να τσακωθείς, πολλά μπορούν να συμβούν. Αυτό που χρειάζεται κάθε νέος ποδοσφαιριστής είναι υπομονή, δουλειά και πίστη στον εαυτό του».

Για το αν υπήρξαν στιγμές που απογοητεύτηκε και είπε «θα τα παρατήσω»;
«Σίγουρα. Το είπα και πολλές φορές κιόλας. Μετά από αγώνες που δεν είχα παίξει καθόλου, μετά από αγώνες που ήμουν εκτός αποστολής. Γύρισα σπίτι έκλαιγα, έλεγα στους γονείς μου «τι κάνω; δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω». Όμως αυτά τα έλεγα πάνω στην ένταση. Δεν τα εννοούσα, δεν τα πίστευα. Έβλεπα κι εγώ πως αν έχεις υπομονή και συνεχίζεις να δουλεύεις όλοι στο τέλος παίρνουν αυτό που αξίζουν».

Για το πότε κατάλαβε ότι αλλάζουν τα πράγματα στην ΑΕΚ και θέλει να δώσει χρόνο σε νέα παιδιά;

«Προσωπικά το συνειδητοποίησα από τη στιγμή που βρέθηκα πέρυσι στην προετοιμασία με τον κ. Κετσπάγια. Σαν ΑΕΚ όμως δεν στήριξαν όλο τα παιδιά που ήμασταν εδώ, γιατί ήταν και ο Βλαχομήτρος και ο Τσέλιος. Προσωπικά όμως από τότε άρχισε να… αλλάζει η ζωή μου».

Για τη μεταγραφική του Ρέτσου και αν έχει παρόμοιους στόχους;
«Αυτός ο στόχος και η θέληση δεν αφορά μόνο τα νέα παιδιά. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν στο εξωτερικό. Είναι το όνειρό τους αυτό. Είναι πάρα πολύ καλό αυτό που συνέβη με τον Ρέτσο. Ανοίγει ο δρόμος και για τα υπόλοιπα παιδιά. Βλέπουμε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον. Όλα είναι εύκολα αν το πιστέψεις κι αν πραγματικά το θέλεις».

Για τα μηνύματα που παίρνουν τα νέα παιδιά;
«Είναι το… στήριγμά τους. Και παλαιότερα χρόνια υπήρχαν ταλέντα, δούλευαν και στο τέλος χανόντουσαν. Τώρα βλέπουν τα παιδιά ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο εμπιστεύεται τους νέους και αυτό είναι ένα κίνητρο να συνεχίσουν να δουλεύουν για να παίξουν στις πρώτες ομάδες».

Για τις Ακαδημίες στην Ελλάδα;
«Τα γήπεδα είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα. Με βάση τα οικονομικά θέματα στην Ελλάδα και το ποδόσφαιρο, ίσως οι ομάδες πιστεύουν ότι είναι το πιο ασήμαντο να βελτιώσουν τα γήπεδα στις Ακαδημίες. Όμως ουσιαστικά απ’ αυτά θα βγάλουν παίκτες από τα σπλάχνα τους. Όμως νομίζω δεν δίνουν σημασία στα γήπεδα, γιατί έχουν σημαντικότερα προβλήματα οικονομικά».

Για τα υπόλοιπα νέα παιδιά της ΑΕΚ που υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια;
«Μετά ειδικά την άνοδο της ομάδας στην Α’ Εθνική όλα έχουν πάρει το δρόμο τους. Όλα έχουν μπει σε μια σειρά. Καλύπτει τα προβλήματα που είχε και τώρα μιλάμε για μια υγιή ομάδα που έχει στόχους και μέλλον. Είναι η βασικότερη πηγή εσόδων οι Ακαδημίες για κάθε ομάδα. Κι αν καταφέρουμε και στην ΑΕΚ μετουσιώσουμε αυτό θα είναι πολύ καλό και για την ομάδα».