Επίσημη παρουσίαση των Ajax Academy Hellas (video)

Το όραμα του Καζιάνη έγινε πραγματικότητα

Η μεγάλη του Ajax Σχολή, με τις πιο διάσημες ποδοσφαιρικές ακαδημίες στον κόσμο, βρίσκεται στην Ελλάδα, και ο υπεύθυνος της «Hellas Ajax Academy», Γιώργος Καζιάνης, έχει κάθε λόγο να δηλώνει περήφανος που κατάφερε να κάνει πράξη το όραμά του! Ο γνωστός μάνατζερ, εμφανίστηκε συγκινημένος στην επίσημη πρώτη παρουσίαση που ολοκλήρωσε την προσπάθεια δέκα σχεδόν ετών, ενώ στην σύντομη ομιλία του, ανέπτυξε και τον τρόπο λειτουργίας της Ακαδημίας, που θα αρχίσει την λειτουργία της τον Σεπτέμβριο. 

Η παρουσίαση της «Hellas Ajax Academy» έγινε στο «Ευγενίδειο» Ίδρυμα στην Αθήνα, την Τρίτη 17 Μαΐου και ήταν στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Το acadimies.gr παραβρέθηκε και παρουσιάζει όλα τα βίντεο των ομιλιών.

Η παρουσίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:15 στο αμφιθέατρο του Ευγενίδειου που κατακλύστηκε από ανθρώπους του ποδοσφαίρου, με την προβολή ενός εξαιρετικου βίντεο με την ιστορία του Άγιαξ. Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Ολλανδός πρέσβης στη Ελλάδα Cornelis van Rij, ο οποίος χαιρέτισε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια το εγχείρημα του Ajax στην Ελλάδα και επικρότησε θερμά την πρωτοβουλία του Ολλανδικού συλλόγου να επενδύσει στην χώρα μας, καθώς και την προσπάθεια που κατέβαλε ο πρωτεργάτης του εγχειρήματος, Γιώργος Καζιάνης.
 
Δείτε τα σχετικό βίντεο 
 

Ο υπεύθυνος της «HellasAjaxAcademy», Γιώργος Καζιάνης, ο άνθρωπος που οραματίστηκε την εκπαίδευση των νεαρών ελλήνων παικτών στα ολλανδικά πρότυπα και πέτυχε τον στόχο του μετά από δέκα χρόνια προσπαθειών, εμφανίστηκε συγκινημένος που ολοκληρώθηκε η προσπάθεια επιτυχώς. Στην ομιλία του ανέπτυξε μεταξύ άλλων τον τρόπο λειτουργίας της Ακαδημίας που μετά το Κέηπ Τάουν της Αφρικής είναι η πρώτη προσπάθεια στην Ευρώπη:

«Θέτουμε σε εφαρμογή ένα πενταετές πλάνο σε άμεση συνεργασία με τον Άγιαξ. Μέλημά μας, είναι η σωστή οργάνωση και δομή αρχικά των προπονητών και έπειτα των αθλητών. Γίνεται μια προσπάθεια εδώ και δέκα χρόνια και είμαι πολύ συγκινημένος που για πρώτη φορά είναι εδώ μία δομημένη εκπαίδευση στην Ελλάδα.
Η φιλοσοφία του Άγιαξ είναι οι προπονητές του να μιλούν από καρδιάς στους παίκτες και να είναι παθιασμένοι σε αυτό που κάνουν. Πρώτος στόχος είναι να δημιουργήσουμε σωστούς προπονητές και αυτοί από την πλευρά τους να μεταφέρουν τα ιδανικά του αθλήματος», ήταν τα λόγια του Γιώργου Καζιάνη.
 
Δείτε σε βίντεο της δηλώσεις του

Στην εντυπωσιακή εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου, μερικοί εκ των οποίων ήταν ο επικεφαλής σκάουτερ του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο σύμβουλος της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Τάκης Φύσσας, οι Δημήτρης Μαυρογεννίδης, Στέλιος Μανωλάς, Σπύρος Λιβαθηνός, Τάκης Φυλακούρης, Γιώργος Κασναφέρης, ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Μπάμπης Ζελενίτσας, ο τεχνικός των ακαδημιών της ΠΑΕ Κέρκυρας, Γιάννης Χονδρογιάννης, και πολλοί παράγοντες και φίλοι του Αγιαξ και του Γιώργου Καζιάνη…

 

Εντι Φαν Σάικ: Άλλη φιλοσοφία στον Άγιαξ
Ο πλέον αρμόδιος για να μιλήσει για την εξαγωγή παικτών από τα «φυτώρια» ενός εκ των μεγαλύτερων συλλόγων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είναι ο Έντι Φαν Σάκ.
«Η μέθοδος και η φιλοσοφία είναι ειδικά για τον Άγιαξ και το Άμστερνταμ. Δεν έχει σχέση με την υπόλοιπη Ολλανδία. Στο πρώτο έτος θα εστιάσουμε στην μάθηση του ποδοσφαίρου, Αυτό θα επιτύχει μόνο αν βρούμε του κατάλληλους προπονητές και ανθρώπους», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών στην Ολλανδία και σύμβουλός τους στην Ελλάδα. «Είναι τεράστιο έργο να φέρεις την μεθοδολογία σου και την φιλοσοφία σου σε μια άλλη χώρα. Πρέπει να βρούμε τα κοινά μας στοιχεία, να εκτιμήσουμε τα στοιχεία των Ελλήνων παικτών και να κάνουμε συνδυασμό. Έχουμε φτιάξει εγχειρίδιο για την κατάρτιση των προπονητών. Η μέθοδος και η φιλοσοφία είναι ειδικά για τον Άγιαξ και το Άμστερνταμ. Δεν έχει σχέση με την υπόλοιπη Ολλανδία. Στις 17 Ιουνίου θα έχουμε μία εβδομάδα προπόνηση, θεωρητική και πρακτική που θα αφορά την εκπαιδευτική δομή, το μοντέλο σκάουτινγκ και την εκπαίδευση γονέων και προπονητών. Θα γίνουν πρακτικά μαθήματα στην τεχνική, στις πάσες, στις θέσεις των παικτών, στο τελείωμα της φάσης και στην προπόνηση από 1Χ1 έως 11Χ11. Θα γίνει πρακτική εκπαίδευση με το προσωπικό μας», κατέληξε.

Ο Ρόναλντ Ντε Μπουρ, από την δική του μεριά, τόνισε: «Είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια που γίνεται από τον Άγιαξ στην Ελλάδα αλλά και τη δική μου συνεισφορά στο έργο. Η Ελλάδα έχει ταλέντο στις ακαδημίες της και εμείς, το έχουμε εντοπίσει, αν και ακόμη έχουν πολλή δουλειά να κάνουμε». 

Ο προπονητής Ακαδημιών του ολλανδικού συλλόγου και πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μίχαελ Κρέεκ, ανέφερε τη σημασία των Ακαδημιών.
«Ο Άγιαξ είναι τρόπος ζωής. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τους δικούς μας παίκτες. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ενδεικτικό είναι ότι πήραμε το φετινό πρωτάθλημα με εννέα παίκτες από τις Ακαδημίες μας. Στόχος είναι να ανεβαίνουν κάθε χρόνο, δύο παίκτες από τις Ακαδημίες. Αρκετοί θα πωληθούν σε μεγάλες ομάδες, όπως είναι ο Φαν Ντερ Βιλ. Δημιουργούμε και βοηθάμε νέα ταλέντα, ώστε να πάρουν την σωστή νοοτροπία και να πάρουμε από αυτούς τα καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το φιλικό κλίμα της παρουσίασης, συνεχίστηκε και στη δεξίωση που παρατέθηκε μετά το τέλος της παρουσίασης

Πόλος έλξης ο Φαν Χάαλ
 
 
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Φαν Χάαλ ήταν ο άνθρωπος που «έκλεψε» τις εντυπώσεις στη συνέντευξη Τύπου, της οποίας συντονιστής ήταν ο Μιχάλης Τσόχος.
«Η Ελλάδα και οι νεαροί ποδοσφαιριστές της χώρας, ωριμάζουν με τα πρότυπα της δικής τους κουλτούρας και παράδοσης. Ο Άγιαξ, έρχεται να συνεισφέρει στην προσπάθεια της ανάπτυξης του Έλληνα ποδοσφαιριστή και να προσθέσει στοιχεία του ολλανδικού ποδοσφαίρου στους νεαρούς παίκτες» τόνισε ο Ολλανδός προπονητής, ενώ μάλιστα, δεν αρνήθηκε να καταθέσει την άποψή του για τον φετινό νικητή του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λέγοντας:
«Ευελπιστώ να το πάρει η Μπαρτσελόνα, λόγω της συμπάθειάς μου στην ομάδα. Πιστεύω ότι αν καταφέρει κάποιος από τους δύο να σκοράρει στο πρώτο τέταρτο, τότε τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα για αυτόν, αλλά θέλω να κερδίσει η Μπαρτσελόνα». 
 
 
 
Είμαστε Ελληνες, είμαστε πεισματάρηδες και εγωιστές!
 
Ο Γιώργος Καζιάνης γνωρίζει τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου καλύτερα από τον καθένα, μιας και ασχολείται για χρόνια με την εκπροσώπηση παικτών.
Υπάρχουν αυθεντικά ταλέντα στην Ελλάδα; Η απάντηση δια στόματος… Γιώργου Καζιάνη: «Ταλέντα υπάρχουν παντού. Στην Ελλάδα, στην Καραϊβική, στην Ταϊβάν, παντού! Το θέμα είναι να υπάρχει η σωστή δομή για τα νέα παιδιά και στην χώρα μας δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Μέσω του Άγιαξ θα προσπαθήσουμε μέσα σε 5 χρόνια να μάθουμε τους νέους, αλλά και τους προπονητές σωστά τον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαίρου. Είμαστε Έλληνες, είμαστε πεισματάρηδες και μπορούμε να τα καταφέρουμε εξαιρετικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και κοινωνικά».
 
Ο Καζιάνης «κυνηγάει» την υπόθεση αυτή όπως αναφέραμε σχεδόν δέκα χρόνια και δήλωσε στο περιθώριο της παρουσίασης (επίσημος χορηγός επικοινωνίας το onsports.gr), τι θα πρέπει να περιμένουμε από την πλευρά του Άγιαξ μέσω μιας, παλιάς ιστορίας:
«Το 2002 είχα πάει στο προπονητικό κέντρο του Άγιαξ για να δω ένα καμπ που διοργανωνόταν. Είδα 3000 παιδιά!
Μέσα στα 14 γήπεδα που υπήρχαν τα παιδάκια έπαιζαν ποδόσφαιρο, έκαναν διπλάκια και πολλά άλλα. Ρώτησα τον υπεύθυνο πόσα παιδιά θα κρατήσουν και μου είπε 3 ή 4! Δεν το πίστευα και όταν τον ρώτησα “γιατί” η απάντηση του με εξέπληξε.
«Αυτά τα παιδάκια το Σαββατοκύριακο φόρεσαν την μπλούζα του Άγιαξ και θα είναι Άγιαξ την Δευτέρα». Μου είπε τον τζίρο που θα έκανε το εστιατόριο και η μπουτίκ. Ήταν απίστευτο!
 
Από εκεί και πέρα, να ξέρετε πως οι πόρτες του προπονητικού κέντρου του Άγιαξ θα είναι ανοιχτές για εμάς. Δεν θα είμαστε τουρίστες στο Άμστερνταμ. Δεν λέω πως θα κάνουμε ελληνική παροικία. Θα είναι όμως ανοιχτό για εμάς για να μάθουμε το ποδόσφαιρο και τον σωστό τρόπο λειτουργίας του. Οι προπονητές των ακαδημιών μας, θα εκπαιδεύονται σωστά από τους αντίστοιχους του Άγιαξ και θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία».
 
Τέλος, ζητήθηκε από τον Γιώργο Καζιάνη να σχολιάσει αν οι ακαδημίες του «Αίαντα» θα είναι «ανοιχτές» σε μια συνεργασία με ελληνικές ομάδες: «Φυσικά και θα είναι! Για τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και οποιαδήποτε ομάδα. Πριν από λίγα χρόνια μάλιστα είχα πάει τον υπεύθυνο των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Μπάμπη Ζελενίτσα στον Άμστερνταμ να δει τον τρόπο λειτουργίας. Γενικά θεωρώ πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βγει μόνο κερδισμένο από αυτές τις κινήσεις, είτε οι ακαδημίες είναι της Άρσεναλ, είτε της Γιουβέντους, είτε της Λίβερπουλ ή οποιασδήποτε ομάδας. Θα είναι μεγάλη βοήθεια και για την Εθνική ομάδα η σωστή παραγωγή ταλέντων, ενώ θεωρώ πως θα μπει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε πιο σωστή βάση».
 
Επιμέλεια: Δώρα Ιωακειμίδου

επιστροφή

Ροή Ειδήσεων


Το Χαμόγελο του Παιδιού


Προβολή – Διαφήμιση Όροι Χρήσης