Αν και τα περισσότερα είναι γνωστά, δείτε εκ νέου τις επτά περιπτώσεις τις οποίες πρέπει να γνωρίζουν οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές αλλά και οι υπεύθυνοι των ομάδων ώστε να αποφύγουν τις λάθος κινήσεις και χάσουν τελικά “στα χαρτιά” όσα έχουν κερδίσει με τον ιδρώτα τους στα γήπεδα.
Αναλυτικά:
1. Κατά τη διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου ένας αθλητής μπορεί να εγγραφεί – μετεγγραφεί σε τρεις ομάδες αλλά να παίξει σε δύο ομάδες.
2. Απαγορεύεται σε έναν ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εντός 24ώρου σε δύο αγώνες.
Ο υπολογισμός του 24ώρου αρχίζει από το τελευταίο λεπτό συμμετοχής στον πρώτο αγώνα και πρέπει να συμπληρώνεται πριν την έναρξη του δεύτερου αγώνα.
3. Στα τοπικά Πρωταθλήματα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή επτά ποδοσφαιριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα που έχουν δικαίωμα να παίζουν σε ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο).
4. Απαγορεύεται σε ένα ποδοσφαιριστή να παίξει στα ανδρικά Πρωταθλήματα αν δεν έχει συμπληρώσει το 14ος έτος της ηλικίας του. Συμπλήρωση των 14 ετών νοείται από την ημερομηνία των γενεθλίων των 14 ετών και μετά.
5. Οι νεαροί παίκτες σε Α1 και Α’: Τη φετινή περίοδο σε Α1 και Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά στο Φύλλο Αγώνα και στη 18άδα, δύο ποδοσφαιριστές γεννημένοι από την 01.01.2001 και μετέπειτα.
Στον θεσμό του Κυπέλλου για τις ομάδες της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα, στη 18άδα, δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών, (γεννηθέντων το 2001 ή και νεότερων).
Ενας (1) ποδοσφαιριστής εξ’ αυτών ν’ αγωνίζεται στην 11άδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.
6. Eπαγγελματίας ποδοσφαιριστής που χρησιμοποιεί σε αγώνα αριθμό φανέλας διαφορετικό από αυτόν με τον οποίο επίσημα έχει δηλωθεί τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων ευρώ και η ομάδα από χίλια μέχρι πέντε χιλιάδες ευρώ.
Με την ίδια ποινή τιμωρείται κάθε παράβαση που σχετίζεται με τον αριθμό της φανέλας ενός ποδοσφαιριστή σε ένα επίσημο αγώνα.
Για τα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα το ποσό είναι το 1/6 αλλά από την πλευρά της η ΕΠΣ δεν επιβάλει πρόστιμα.
Η κάρτα υγείας
7. Η κάρτα υγείας ισχύει για έναν χρόνο από τη θεώρηση της και γίνεται από καρδιολόγο είτε από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων που έχουν που έχουν πιστοποίηση του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ).
Η πιστοποίηση αυτή δίδεται μόνον κατόπιν συγκεκριμένων ιατρικών εξετάσεων, οι οποίες προσδιορίζονται µε εισήγηση του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών.
Η κάρτα υγείας αθλητή εν ισχύ αποτελεί το μόνο αποδεικτικό στοιχείο σε περίπτωση υποβολής ενστάσεων για τυχόν αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστών.
Καλή αγωνιστική σεζόν σε όλους!