...

Ο Βαγγέλης Παυλίδης δανεικός στην Ντόρτμουντ

-

Άλλον έναν Έλληνα παίκτη θα αποκτήσει η Ντόρτμουντ! Μαζί με τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Αργύρη Καμπέτση, θα προστεθεί και ο διεθνής νεαρός επιθετικός Βαγγέλης Παυλίδης.

Ο 19χρονος επιθετικός που έχει φορέσει τη γαλανόλευκη με Παίδων, Νέων και προσφάτως της Ελπίδων, είχε μπει στο μικροσκόπιο των ανθρώπων της Ντόρτμουντ εδώ και καιρό, καθώς γνωρίζεται καλά με τον προπονητή της Κ23 των Βεστφαλών, Γιαν Σίμπερτ που είχε θητεύσει νωρίτερα στην Ακαδημία της Μπόχουμ.

Σύμφωνα με την αρχική συμφωνία των δύο γερμανικών συλλόγων πρόκειται για δανεισμό του Παυλίδη μέχρι το καλοκαίρι και σε περίπτωση που ο Έλληνας άσος καταφέρει να ικανοποιήσει τους ανθρώπους της Ντόρτμουντ, υπάρχει περίπτωση κίνησης για την απόκτηση των δικαιωμάτων του.

Ο προπονητής της Κ23 της Ντόρτμουντ, Γιαν Σίμπερτ εγγυάται για την ποιότητα απόδοσης του Παυλίδη, ο οποίος από το 2015 βρίσκεται ήδη στη Γερμανία και έχει αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις, ως αγωνιζόμενος στην Κ17 και Κ19 της Μπόχουμ.

Η απόκτηση του Έλληνα παίκτη από την Μπόχουμ, πραγματοποιήθηκε σε ηλικία 17 ετών όταν και υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με ισχύ έως το καλοκαίρι του 2019, αφήνοντας την Ακαδημία των Μπέμπηδων 2000 του Παναγιώτη Κερμανίδη από την οποία αναδείχτηκε.

Το πρώτο του επαγγελματικό ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Μπόχουμ, πραγματοποιήθηκε σε αγώνα στη Στουτγάρδη (που έληξε 1-1) στις 10 Μαρτίου 2017 και ακολούθησαν τρεις ακόμα εμφανίσεις του μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Φέτος, δεν αγωνίστηκε λεπτό, λόγο υποβολής σε επέμβαση κήλης στις αρχές του 2018 και συνεπώς χρειάστηκε χρόνο αποθεραπείας.

Στην Κ23 της Ντόρτμουντ θα βρεθεί με τον συμπαίκτη του από την Εθνική Νέων, Αργύρη Καμπέτση, ο οποίος βρίσκεται στη γερμανική ομάδα από το καλοκαίρι.

 

Πηγή: Με πληροφορίες από το https://www.transfermarkt.de και το youngtalents.gr

 

 

Share this article

Recent posts

Google search engine