Ποιοι είμαστε

Η ιστοσελίδα των Ακαδημιών αποτελεί προϊόν αγάπης, εκτίμησης και σεβασμού στον νεαρό Έλληνα ποδοσφαιριστή. Πρόκειται, για τον κινητήριο μοχλό που χρειάζεται η… βιομηχανία του αθλήματος για να δουλέψει. Ολοι οι υπόλοιποι που τον περιβάλλουν μοιάζουν απλά “δορυφόροι” του!

Το acadimies.gr, είναι μια ιδιαίτερη ηλεκτρονική σελίδα που επιχειρεί να δώσει μια άλλη διάσταση στο χώρο του ποδοσφαίρου, και πιο συγκεκριμένα στο παιδικό ποδόσφαιρο και στα τμήματα υποδομής, χωρίς να παραλείψει κι άλλες ανάλογες πληροφορίες.

Στις ενότητες που επιλέξαμε να πλαισιώσουν τo acadimies.gr, έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε, άρθρα με άποψη, νέα ομάδων, αποτελέσματα αγώνων, συνεντεύξεις, αφιερώματα συλλόγων, θέματα αθλητικής ψυχολογίας, προπονητικά και αθλητιατρικά άρθρα, ανακοινώσεις για ημερίδες, συνέδρια και τουρνουά, καθώς επίσης διεθνή θέματα.

Κίνητρό μας, το πάθος μας για τον αθλητισμό και το νεανικό ποδόσφαιρο. Άξονας της σκέψης μας η αγάπη για το αθλητικό ρεπορτάζ χωρίς περιττές υπερβολές ή φαντεζί εκφράσεις και τίτλους που δεν αποδίδουν την πραγματικότητα και μόνο κακό κάνουν στον νεαρό αθλητή.

Την προσπάθειά μας τροφοδοτεί αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως έλλειψη στην τοπική αθλητική σκηνή, να συμπορεύεται στο δικό μας άξονα σκέψης.

Ευελπιστούμε ότι αυτός ο εξαιρετικά βελτιωμένος διαδικτυακός χώρος, θα σας αρέσει περισσότερο από την προηγούμενη στέγη του, η οποία πλέον λειτουργεί ως αρχείο.

Τον σχεδιασμό του νέου lay out και τα νέα logos φρόντισε η Κερασία Κοντεσίδου.

Για την ιστορία οφείλουμε να αναφέρουμε ότι το βασικό logo του ACADIMIES.GR εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Μάνος Χατζηδήμου (by Manos), γραφίστας του δημοφιλούς Ράδιο Αρβύλα, κι από τότε μας ακολουθεί πιστά σε κάθε μας βήμα…

Acadimies

Η ιστοσελίδα των Ακαδημιών θα συνεχίσει να βελτιώνεται και δεν επαναπαύεται, καθώς θέλει πάντα να πρωτοπορεί και να ανοίγει νέους δρόμους στη δύσκολη, περίπλοκη κι αχανή αυτή ενότητα των χιλιάδων τμημάτων υποδομής που διαθέτει η χώρα μας.

Επικεφαλής της εν λόγω διαδικτυακής σελίδας, είναι η Δώρα Ιωακειμίδου, που επιχείρησε το όλο εγχείρημα πριν από αρκετά χρόνια, το μετουσίωσε αρχικά σε σελίδες από χαρτί στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, “ΣΠΟΡ του Βορρά” και “Metrosport”, βάζοντας για πρώτη φορά τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου στην ύλη των έντυπων, για να το μεταφέρει λίγο αργότερα σε ιστοσελίδα, εκφράζοντας πρώτα από όλα την ίδια.

Από τις αρχές του 2014 το συντακτικό τιμ πλαισιώνει ο Γιώργος Παναγιωτίδης.
Επίσης, πολλοί νέοι αθλητικοί συντάκτες επιλέγουν να κάνουν την πρακτική τους στην ιστοσελίδα των Ακαδημιών, αντλώντας γνώσεις κι εμπειρίες.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας, στην προσπάθεια αναβάθμισής του, συγκροτεί ομάδα εργασίας με νέους και νέες από αντίστοιχα τμήματα διοίκησης των ΙΕΚ και Ιδιωτικών Κολεγίων της Θεσσαλονίκης.

Το acadimies.gr φιλοξενεί απόψεις αναγνωστών οι οποίες αποστέλλονται στο info@acadimies.gr
Η βοήθεια, άλλωστε, όλων των υγιώς σκεπτόμενων στη βελτίωση του site είναι πολύτιμη.


 

dora_ioakeimidou
Ποια είναι η Δώρα Ιωακειμίδου

Η Δώρα Ιωακειμίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη κι είναι η πρώτη δημοσιογράφος που ασχολήθηκε επαγγελματικά με τα τμήματα υποδομής και τις Ακαδημίες στην Ελλάδα.

Η δημοσιογραφική της καριέρα άρχισε το 1987 όταν συνεργάστηκε με την εφημερίδα “Απογευματινή” στο γραφείο ανταπόκρισης της Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε μαζί με τον Τάσο Μιχαηλίδη, ιδρυτικό μέλος του πρώτου free press της χώρας και πιο ιστορικού κινηματογραφικού έντυπου της πόλης, τον “Εξώστη”.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με την εφημερίδα “Ελληνικός Βορράς” και τον ραδιοφωνικό σταθμό 102 fm της ΕΡΤ.

Στη συνέχεια εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος πολυεθνικής εταιρίας στο τμήμα ανάπτυξης και προβολής.

Στις αρχές του 2004, στην εφημερίδα ΣΠΟΡ του Βορρά, δημιούργησε το πρώτο ένθετο για το παιδικό ποδόσφαιρο, το “generation next”, σηματοδοτώντας τις “Ακαδημίες”, ως μόνιμο θέμα στην ύλη του τοπικού και στη συνέχεια του πανελλήνιου Τύπου.

Από το 2009 συνέχισε την καριέρα της στην εφημερίδα “Metrosport” δημιουργώντας το αντίστοιχο ειδικό ένθετο “Metrotalent”.

Εμπνεύστηκε και δημιούργησε την πρώτη ιστοσελίδα για τα τμήματα υποδομής που λειτούργησε στην Ελλάδα, acadimies.gr η οποία έδειξε το δρόμο για μια ραγδαία ανάπτυξη στον συγκεκριμένο χώρο των ΜΜΕ.

Αποκορύφωμα όλων αυτών των δράσεων αποτελεί η ίδρυση του Οργανισμού Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας (Ο.Α.Σ.Π.Ε.).

Τον Σεπτέμβριο του 2014 ορίστηκε ως υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης.

Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Τούμπας. Σπούδασε στο North College Δημοσιογραφία, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing.

Φοίτησε στο Τμήμα του Ελληνικού Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ενώ έχει παρακολουθήσει και έχει εισηγηθεί σε δεκάδες Σεμινάρια και Συνέδρια.
Εχει βραβευτεί για την προσφορά της στην ανάπτυξη του παιδικού ποδοσφαίρου από συλλόγους και φορείς.

Τα γραφεία του acadimies.gr και του ΟΑΣΠΕ λειτουργούν καθημερινά, στην οδό Σουλιώτη 2, στη Θεσσαλονίκη.
Τηλ. 2310 810837 | 6977856866