Το CineDoc παρουσιάζει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Becoming Zlatan των Fredrik & Magnus Gertten.
Ένα πορτρέτο του διάσημου σουηδού ποδοσφαιριστή Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς. Μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, η ταινία ακολουθεί, από το ξεκίνημα της καριέρας του, την απρόβλεπτη πορεία του ταλαντούχου Ζλάταν έως την κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Η ταινία είναι ένα σπάνιο πορτραίτο του Σουηδού ποδοσφαιριστή Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, στο οποίο μιλάει ανοιχτά για τη ζωή του και τις μεγάλες προκλήσεις της καριέρας του.
Μέσα από ανέκδοτο αρχειακό υλικό, η ταινία ακολουθεί τον νεαρό Ζλάταν από το ξεκίνημα της πορείας του με την ομάδα Malmö FF το 1999, στα ξεσπάσματα και τις συγκρούσεις που τον σημάδεψαν κατά την παραμονή του στον Ajax, ως και την θρυλική άνοδό του στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, παίζοντας για τη Juventus το 2005.
Το Becoming Zlatan είναι μια ταινία ενηλικίωσης γεμάτη ένταση που καταγράφει το περίπλοκο ταξίδι αυτού του νέου, ταλαντούχου παίκτη. Από τους συμπαίκτες του στην Malmö που πιστεύουν ότι είναι εγωιστής και παίζει μόνο για τον εαυτό του, έως τους σκληρούς μάνατζερ στην Ajax που τον στέλνουν στον πάγκο και τον πατέρα του, ο οποίος του λέει κυνικά «μέχρι να τα καταφέρεις διεθνώς, είσαι ένα τίποτα», ο νεαρός παίκτης ζει υπό συνεχή πίεση. Όμως παραμένει πιστός στον εαυτό του και βρίσκει την αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της καριέρας του και του ποδοσφαίρου.
Σήμερα, ο 35χρονος σούπερ – σταρ παραμένει ένα αίνιγμα, αλλά στο «Becoming Zlatan» μας αποκαλύπτει πώς έφτασε ως εδώ και μας αφήνει να δούμε, έστω για μια στιγμή, ποιος πραγματικά είναι.
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στις 21.00
Αίθουσα Σταύρος Τορνές, Αποθήκη 1,
Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει εκδήλωση/συζήτηση για την πολύτροπη εποχή του ποδοσφαίρου με τη Δώρα Ιωακειμίδου, δημοσιογράφο και πρόεδρο του ΟΑΣΠΕ.
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ, 4 ευρώ φοιτητικό/κάρτα ανεργίας
*Ομαδικές εγγραφές: 4 ευρώ (10+άτομα) για σχολεία και ακαδημίες ποδοσφαίρου
Σας περιμένουμε!