ΑΕΚ: Το συγκινητικό τατουάζ του Μπάρκα και οι προσωπικοί του στόχοι

476

Ο Βασίλης Μπάρκας έχει δει την καριέρα του να εκτοξεύεται από τη μια μέρα στην άλλη και κάτι τέτοιο ίσως να μην το έβλεπε ούτε στα πιο τρελά του όνειρα.

Ο ίδιος πίστεψε στις δυνατότητες του, πάλεψε, άρπαξε την ευκαιρία και τώρα μπορεί να ελπίζει σε όλα. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ ανοίγει την καρδιά του για τους στόχους του, αλλά μιλά και για το τατουάζ που έκανε για τον παππού του που δεν πρόλαβε να γνωρίσει.

Η συνέντευξη του νεαρού πορτιέρο:

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κλήθηκες στην Εθνική ομάδα και πήρες μεταγραφή στην ΑΕΚ. Το έχει συνειδητοποιήσει όλο αυτό που έχει συμβεί;

“Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν είμαι συνειδητοποιημένος για ό, τι έχει γίνει. Κάποια πράγματα έχουν αλλάξει όσο αφορά τον κόσμο. Η ομάδα είναι μεγαλύτερη, οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Σιγά – σιγά το καταλαβαίνω. Έχουμε λίγο ακόμα χρόνο προσαρμογής και θα είμαι έτοιμος”.

– Είχες έναν από τους κορυφαίους προπονητές τερματοφυλάκων, τον Σλόμπονταν Σούιτσα. Το επίπεδο δουλειάς στην ΑΕΚ πως το κρίνεις και πως είσαι με τους νέους σου συμπαίκτες και τον Κώστα Καμπόλη;

“Είναι όλα πολύ καινούργια για μένα. Είναι κάτι διαφορετικό. Έκανα καλή προπόνηση και πριν, κάνω πολύ καλή προπόνηση και τώρα. Δυνατή. Είναι δύο διαφορετικές σχολές προπονητών, αλλά χαίρομαι που μπορώ και δουλεύω με άλλους ανθρώπους και άλλα πράγματα”.

– Σε ακολουθεί η “ταμπέλα” του πιο ταλαντούχου Έλληνα τερματοφύλακα. Σε αγχώνει αυτό;

“Όχι, δεν έχω κάποιο άγχος ή κάποιο βάρος. Ίσα – ίσα είναι καλό αυτό, όμως πρέπει να συνεχίσεις τη δουλειά για να επιβεβαιώσεις αυτά που γράφονται και λέγονται για σένα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλεύω κι αυτό κάνω”.

– Από τη μέρα που φόρεσες τη φανέλα της ΑΕΚ ποιο είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο κι ο μεγαλύτερός σου φόβος;

“Το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι να σηκώσω τίτλους με την ΑΕΚ. Πιστεύω ότι όλοι αυτό θέλουμε. Να έχουμε πολλές επιτυχίες με την ομάδα. Φόβο δεν έχω. Ό, τι είναι να γίνει, θα γίνει”.

-Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Το γεγονός αυτό ήταν ένας απ’ τους λόγους που σε έκαναν να πεις το “ναι” στην πρόταση που σου έγινε;

“Σίγουρα μου άρεσε αυτό που μου παρουσίασαν αυτό που μου παρουσίασαν οι παράγοντες και οι προπονητές. Μου άρεσε το όλο σκεπτικό της ΑΕΚ και θέλω κι εγώ για να βοηθήσω ώστε να φτάσει ξανά η ΑΕΚ εκεί που πρέπει”.

– Πιστεύεις στο project με τους Έλληνες τερματοφύλακες; Η ΑΕΚ είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν μόνο Έλληνες τερματοφύλακες.

“Γιατί οχι; Δεν πιστεύω ότι υστερούμε σε κάτι από τους ξένους τερματοφύλακες. Δουλεύουμε, προσόντα έχουμε οι περισσότεροι, οπότε δεν βρίσκω το λόγο να παίζουν οι ξένοι και να μην παίζουμε εμείς”.

– Το κεφάλαιο Εθνική το σκέφτεσαι;

“Σίγουρα. Από τη στιγμή που μπόρεσα κι άνοιξα την πόρτα από τον Ατρόμητο εννοείται πως με την ΑΕΚ το σκέφτομαι ακόμα περισσότερο”.

– Έχεις αρχίσει να κάνεις εικόνα στο μυαλό σου πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον κόσμο της ΑΕΚ;

“Ναι και μ’ αρέσει πολύ. Δεν στο κρύβω γιατί η ΑΕΚ έχει πολύ κόσμο και θα μου άρεσε να παίξω μπροστά στον κόσμο της”.

– Ο συναγωνισμός με την Ανέστη πως είναι για σένα;

“Πιστεύω ότι έχουμε υγιή συναγωνισμό. Δουλεύουμε κι ο καθένας βελτιώνεται στα κομμάτια που υστερεί. Ο καλύτερος θα παίξει”.

– Εσύ που θεωρείς ότι πρέπει να βελτιωθείς;

“Είναι πολλά αυτά που πρέπει να βελτιώσω για να φτάσω εκεί που θέλω. Σίγουρα ο κ. Καμπόλης κάνει διαφορετική δουλειά απ’ τον κ. Σούιτσα κι αυτό είναι που μου αρέσει πολύ. Γιατί θέλω να δουλέψω και σ’ άλλα κομμάτια. Σίγουρα υπάρχουν πολλά που μπορώ να δουλέψω. Μια μεγάλη ομάδα έχει περισσότερες απαιτήσεις, οπότε αυτό με βοηθάει κι εμένα να βελτιωθώ περισσότερο”.

– Ποιο είναι το πιο τρελό παιδικό σου όνειρο;

“Να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα και επειδή είχα την τύχη να είμαι σε μια καλή ηλικία όταν η Εθνική κατέκτησε το Euro, πιστεύω ότι, όσο κι αν ακούγεται τρελό, μπορεί να γίνει ξανά”.

– Πρότυπο είχες μικρός;

“Πρότυπο μικρός είχα τον Φαν Ντερ Σααρ και τώρα έχω τον Νόιερ”.

– Τα τατουάζ που έχεις τι είναι;

“Το ένα είναι για τον παππού μου που δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω και το άλλο είναι μια μπάλα ποδοσφαίρου”.