Γαλανόπουλος: «Να δοθούν ευκαιρίες στα Ελληνόπουλα»

471

Ο 18χρονος μέσος, Κώστας Γαλανόπουλος, που έκανε την πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή με την ΑΕΚ κόντρα στην Σεντ Ετιέν στη Γαλλία, μίλησε στο match program για τη δική του εμπειρία, τις ευκαιρίες που πρέπει να δοθούν στους μικρούς Έλληνες και άλλα θέματα.

Για την συμμετοχή του στο πρώτο ματς:

“Είναι δύσκολο να σου περιγράψω πως ένιωσα! Απίστευτο συναίσθημα και ξεχωριστή εμπειρία να συμμετάσχω στο πρώτο ματς της χρονιάς που μάλιστα ήταν και ευρωπαϊκό. Μακάρι να καταφέρω να πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη συνέχεια. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στα πλάνα του προπονητή μου, αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα στην παρούσα φάση”.

-Έδειξες πάντως σαν να ήσουν έτοιμος εδώ και καιρό…

“Έτοιμος; Από τη στιγμή που βρίσκομαι στη 18άδα το γνωρίζω πολύ καλά ότι έχω τεθεί στη διάθεση του προπονητή μου. Νιώθω έτοιμος στο 100% να βοηθήσω έστω κι αν καταλαβαίνω ότι ακόμα έχω διαδρομή μνα διανύσω. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιώνομαι και θα… στρώνω! Ολοένα κι πιο έτοιμος κάθε φορά.”

-Ξέρεις η δική σου συμμετοχή προκάλεσε χαρά γιατί στέλνει και ένα μήνυμα ότι υπάρχουν παιδιά στις Ακαδημίες της ΑΕΚ που μπορεί να αξιοποιηθούν…

“Αυτό δεν θα το κρίνω εγώ αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλά αξιόλογα παιδιά στις υποδομές και είναι ωραίο να τους δοθούν οι ευκαιρίες για να δούμε περισσότερα ελληνόπουλα να προωθούνται. Χρειάζεται βεβαίως η εμπιστοσύνη που εγώ την είχα μέχρι σήμερα.”

-Ξεχωριστή εμπειρία ακόμα και η συμμετοχή στην προετοιμασία;

“Μεγάλη υπόθεση! Αυτή ήταν και η επιθυμία μου και το είχα πει. Αυτό ήθελα και μου δόθηκε η δυνατότητα να δουλέψω σωστά με την πρώτη ομάδα. Από τις ευκαιρίες που όταν παρουσιάζονται πρέπει να τις εκμεταλλευτείς.”

-Και τώρα; Πόσο δύσκολο είναι να το διαχειριστείς όλο αυτό; Έγινες ένα από τα πρόσωπα συζήτησης! Είναι εύκολη η διαχείριση της κατάστασης;

“Δεν με ανησυχεί γιατί ξέρω τον εαυτό μου. Μπορεί να έγιναν όλα πολύ γρήγορα, χωρίς καλά καλά να το καταλάβω, αλλά πρόβλημα διαχείρισης δεν τίθεται. Ούτε ακούω τι λένε, ούτε σάιτ διαβάζω, ούτε τίποτα. Ξέρω ότι έχω πολλή δουλειά μπροστά μου. Κάτω το κεφάλι και δουλειά. Με την ίδια ταπεινότητα. Δεν φοβάμαι μήπως αλλάξω ή επηρεαστώ.”