ΑΕΚ: Ψάχνει λύσεις με νέους…

437

Εδώ και καιρό στην ΑΕΚ επενδύουν πολλά χρήματα στην ακαδημία. Εχουν στελεχώσει τα τμήματα υποδομής με προπονητές εγνωσμένης αξίας, υπάρχουν πλέον εξαιρετικές συνθήκες για να εξελιχθούν τα παιδιά και υπάρχει μεγάλη διάθεση να αναπτυχθούν και σταδιακά να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Η αρχή έγινε με τον Κώστα Γαλανόπουλο που έπεσε κατευθείαν στα βαθιά και δεν… πνίγηκε.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας κατάφερε να εκτοπίσει πιο έμπειρους παίκτες στη θέση του, όπως οι Ανάκογλου και Ανδρεόπουλος και να πάρει ευρωπαϊκό βάπτισμα πυρός στην πρώτη αναμέτρηση με τη Σεντ Ετιέν. Στην ΑΕΚ πάντως θέλουν σταδιακά να δώσουν ευκαιρίες και να βγάλουν και άλλα παιδιά από την ακαδημία. Σε αυτό το πλαίσιο, στη χθεσινή προπόνηση συμμετείχαν οι Μαρκοπουλιώτης, Τσέλιος και Γιαννούτσος, άπαντες επίλεκτα στελέχη της ομάδας νέων.

Ο Αλκης Μαρκοπουλιώτης υπέγραψε τον περασμένο Αύγουστο συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με την ΑΕΚ. Πρόκειται για τον αρχηγό της ομάδας νέων της Ενωσης, ο οποίος συμμετείχε με την Εθνική Νέων στην ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον περασμένο χρόνο. Στα 20 του δείχνει αρκετά έτοιμος, ο Μανωλάς τον πιστεύει αρκετά και είναι εκείνος που τον μετέτρεψε από δεξιό μπακ σε κεντρικό αμυντικό, όπου ο Μαρκοπουλιώτης κάνει εντυπωσιακά πράγματα.

Ο Μαρκοπουλιώτης είναι αρκετά γρήγορος, ενώ είναι καλός και στο ψηλό παιχνίδι, γεγονός απολύτως λογικό αφού είναι και ψηλός. Βασικότατος στην Κ20 του Στέλιου Μανωλά την περασμένη αγωνιστική σεζόν κατά την οποία ήταν αρχηγός της δεύτερης ομάδας της Ενωσης.

Ο Ηλίας Τσέλιος έγινε επαγγελματίας πριν από λίγες εβδομάδες, υπογράφοντας για τέσσερα χρόνια. Ο 19χρονος παίκτης (είναι γεννημένος στις 6 Οκτωβρίου του 1997) ανήκει στα τμήματα υποδομής του συλλόγου από το 2008. Είναι διεθνής με τις εθνικές ομάδες Παίδων και Νέων. Αγωνίζεται ως επιτελικός χαφ, αλλά παίζει εξίσου καλά και στα δύο φτερά της επίθεσης. Μεγάλο όπλο το χαμηλό κέντρο βάρους του και η ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Ο Γιώργος Γιαννούτσος είναι 18 ετών και καλύπτει τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα. Διακρίνεται για την ταχύτητα και τη μαχητικότητα στο παιχνίδι του και τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σταθερά στις επιλογές του Γκούμα για την Εθνική Νέων.