ΠΑΟ: Αναβάθμιση του προπονητικού κέντρου

386

Αναβάθμιση του προπονητικού κέντρου του Παναθηναϊκού εισηγήθηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και όλα όσα ζήτησε θα γίνουν σταδιακά. Ποιες αλλαγές θα σημειωθούν στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Σε εκσυγχρονισμό και επέκταση του προπονητικού του κέντρου θα προχωρήσει ο Παναθηναϊκός και αυτό θα γίνει ύστερα από εισήγηση του τεχνικού του διευθυντή, Ζιλμπέρτο Σίλβα και θεωρεί ότι εφόσον γίνουν οι αλλαγές που ζήτησε τότε θα είναι καλύτερη η λειτουργία της πρώτης ομάδας όπως και των τμημάτων Υποδομής σε καθημερινή βάση.

Ο Βραζιλιάνος έχει συμφωνήσει με τον Γιάννη Αλαφούζο, όπως αναφέρεται στη «Live Sport», και αυτά που ζήτησε θα γίνουν σταδιακά, καθώς ο παλαίμαχος άσος αντιλαμβάνεται ότι το κόστος είναι μεγάλο.

Αρχικά, αναζητείται ένα οικόπεδο κόντρα στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου προκειμένου να κατασκευαστεί ένα επιπλέον γήπεδο το οποίο θα χρησιμοποιείται για τα τμήματα Υποδομής. Βάσει σχεδιασμού θα γίνουν δύο γήπεδα, αλλά το δεύτερο θα δημιουργηθεί μεταγενέστερα. Δεν πρόκειται για εύκολο έργο και ο λόγος είναι ότι υπάρχουν περιορισμοί και απαγορεύσεις στη δόμηση.

Στο δεύτερο οικόπεδο που έχει ο Κωνσταντίνος Τσακίρης κοντά στο «Γεώργιος Καλαφάτης» δεν επιτρέπεται καμία αλλαγή επειδή εντάσσεται στη Β’ Ζώνη Υμηττού.
Το προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού είχε κατασκευαστεί πριν η Β’ Ζώνη με τις οικοδομικές απαγορεύσεις επεκταθεί τόσο χαμηλά.

Παράλληλα, θα ολοκληρωθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας εργασίες αντικατάστασης χλοοτάπητα στο πρώτο εκ των τριών γηπέδων που υπάρχουν στο «Καλαφάτης». Η τοποθέτηση νέο χόρτου έγινε ύστερα από απαίτηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα και ύστερα από συνεννόηση του Βραζιλιάνου με τον Αντρέα Στραματσόνι, καθώς ο πρώτος θεωρεί και επιμένει, έχοντας μεγάλη εμπειρία παίζοντας για χρόνια στην Premier League, ότι οι ιδανικές συνθήκες προπόνησης βοηθούν πολύ στην αγωνιστική άνοδο της ομάδας.