Ρομάριο: «Σχολείο οι ακαδημίες της Ισπανίας… έμαθα πολλά από τον Άρη»

336

Ο Ρομάριο Τσεκάι που πριν λίγες μέρες μεταγράφηκε στην Ισπανική Χέρκουλες, μίλησε στο acadimies.gr για το όνειρο της Ισπανίας, τον Άρη και την προοπτική της Εθνικής.

Πως προέκυψε η προοπτική της Ισπανίας και πως είναι τα δεδομένα των ακαδημιών εκεί;

”Εδώ και πολλά χρόνια έψαχνα την ευκαιρία του εξωτερικού , μέσω του εκπροσώπου μου που έψαχνε δοκιμάστηκα σε ομάδες του εξωτερικού βρέθηκε η ευκαιρία να δοκιμαστώ στην ομάδα της Hercules το καλοκαίρι , και έτσι είμαι ένας παίχτης τις ισπανικής ομάδας περνώντας τα δοκιμάστηκα. Τα δεδομένα των ακαδημιών είναι ακριβώς σαν ένα σχολείο ποδοσφαίρου και θέλουν όσο πιο πολύ να βοηθήσουν τους νεαρούς παίκτες για να πετύχουν δίνοντας τους ευκαιρίες συνεχώς. Φυσικά, τα πάντα έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο εδώ και τίποτα άλλο”

Τι σου προσέφερε ο ‘Αρης στο χρονικό διάστημα που ήσουν παίκτης του;

”Ο ‘Αρης μου πρόσφερε τα πάντα. Έμαθα πάνω από όλα να είμαι καλός χαρακτήρας μέσα και έξω από το γήπεδο. Όσο για τα μαθήματα που πήρα για το ποδόσφαιρο ήταν πάρα πολλά και στάθηκα πολύ τυχερός γιατί έμαθα από τους καλύτερους του είδους”

Με τα λίγα που έχεις δει στην Ισπανία, τι πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα και το ποδόσφαιρο; 

”Δεν μπορώ να πω κάτι σε αυτό , είμαι πολύ μικρός ακόμα και δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία”

Ανοίγουν νέοι ορίζοντες και στο θέμα των εθνικών ομάδων πλέον για σένα;

Εθνική; Όνειρο!!!

Τι θα έλεγες στα νέα παιδιά που καλούνται να φύγουν μακριά από το σπίτι τους όπως εσύ σε τόσο μικρή ηλικία; 

”Οποιαδήποτε ευκαιρία και να έχουν μέσα ή έξω από την Ελλάδα να μην την αφήνουν. Αλλά, πιστεύω πως το να ζεις μόνος σε κάνει απίστευτα δυνατό στα όνειρα σου και σε αυτά που θέλεις να πετύχεις”

Για το πέρασμά σου από την Χαλκιδική και την Τρίγλια; 

Το πέρασμα μου από ένα τέτοιο σκληρό και δυνατό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με βοήθησε πολύ στο να καταλάβω ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα από ότι στις ακαδημίες, καλό θα ήταν όλοι να περνούσαν από τέτοια δυνατά τεστ. Ευχαριστώ πολύ την Οικογένεια της TRIGLIAS F.C.