Από τη Δήμητρα/Απόλλων στην Αταλάντα ο 13χρονος Θανάσης Παπαδάκος

226

Κάτοικος του Μπέργκαμο είναι πλέον ο 13χρονος Θανάσης Παπαδάκος ο οποίος την φετινή σεζόν θα αγωνίζεται με την Κ14 της Αταλάντα.

Ο Παπαδάκος είναι γεννημένος το 2003 κατάγεται από τους Γόμφους Τρικάλων με μόνιμη κατοικία στην Καρδίτσα και προπονείται/εκπαιδεύεται στη Δήμητρα/Απόλλων. Από τις πρώτες ημέρες έδειξε στους υπευθύνους της Ακαδημίας (Ν. Γιαγιάκο – Α. Γκαραγκάνη) ότι πρόκειται για ένα παιδί που δουλεύοντας σωστά μπορεί να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Το ποδοσφαιρικό του ταλέντο ξεχειλίζει, εύστροφος, οργανωτικός με αψεγάδιαστο χαρακτήρα που γίνεται αμέσως αγαπητός απ’ όλους.
Πρόκειται για ένα αυθεντικό ποδοσφαιρικό ταλέντο, αριστεροπόδαρος, αγωνίζεται στη θέση του μεσοεπιθετικού με μεγάλη ευχέρεια στο χειρισμό της μπάλας, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ντρίμπλα, κάθετη πάσα και ομαδικότητα.
Σίγουρα όμως στην Αταλάντα θα βελτιώσει και τις αδυναμίες του αφού πρόκειται για μία από τις καλύτερες σχολές ποδοσφαίρου της Ιταλίας.

Ο Θανάσης αποτέλεσε “μήλο της έριδος” όλων των μεγάλων ΠΑΕ του Ελλαδικού χώρου και κυρίως του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού αλλά και του εξωτερικού κυρίως της Έβερτον και της Σάντερλαντ. Μεγάλο ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξαν και οι υπεύθυνοι της Δήμητρας/Απόλλων αφού μετά τα επιτυχημένα δοκιμαστικά στην Αταλάντα και τις αλλεπάλληλες συζητήσεις με το οικογενειακό περιβάλλον του Θανάση, αποφάσισαν να καταλήξει στο Μπέργκαμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη μεταγραφή της Αταλάντα σε αυτή την ηλικία κι αυτό σίγουρα είναι ένα δείγμα του πόσο πολύ πιστεύουν στην εξέλιξή του οι ιθύνοντες του Ιταλικού συλλόγου. Επίσης πολύ σημαντική στη βελτίωση του αθλητή, ήταν η προσφορά του προπονησιολόγου Σπύρου Μυλωνά που δούλεψε εντατικά μαζί του για δύο χρόνια.
Σίγουρα πρόκειται για ένα ρίσκο με θυσίες τόσο για τον ίδιο τον αθλητή όσο και για την οικογένειά του (ο πατέρας του Κώστας θα μείνει μαζί του στο Μπέργκαμο) αλλά όλοι στηρίζουν αυτή την επιλογή αφού πιστεύουν ότι αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουν. Έτοιμος λοιπόν ο μικρός Θανάσης να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα, να ανοίξει τα φτερά του και να προσπαθήσει να δικαιώσει πάνω απ’ όλα τον εαυτό του αλλά και όλους όσους πιστεύουν σε αυτόν.
Πηγή: trikalaenimerosi.gr