Βασιλείου: “Οικογενειακό κλίμα στον Άρη! Αγάπησα τη Θεσσαλονίκη”

193

Η Κύπρια, Κυριακή Βασιλείου, γεννημένη τον Ιούνιο του 1997, που έκανε το ταξίδι Κύπρος – Θεσσαλονίκη προκειμένου να σπουδάσει, μιλά στο acadimies.gr για τον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσουν οι αθλητές για να συνδυάσουν σπουδές και αθλητισμό. Επίσης, αποκαλύπτει πως προέκυψε το ενδιαφέρον της γυναικείας ομάδας του Άρη και σχολιάζει τη ζωή της Θεσσαλονίκης.

Για το πώς προέκυψε η προοπτική του Άρη και της Θεσσαλονίκης σχολίασε:

«Η αλήθεια είναι ότι τελευταία στιγμή αποφάσισα να έρθω Θεσσαλονίκη. Έδειξε ενδιαφέρον η ομάδα του Άρη πριν ακόμα έρθω Θεσσαλονίκη. Πήγα σε μια προπόνηση και το κλίμα ήταν οικογενειακό. Με υποδέχτηκαν πολύ θερμά όλοι στην ομάδα και αυτό ήταν που με έκανε να πάρω την απόφαση να αποτελέσω το νέο μέλος της».

13332850_10209581214435320_8408885113549313061_n

Σχετικά με τη ζωή της Θεσσαλονίκης τόνισε:

«Η ζωή στη Θεσσαλονίκη είναι καλύτερη από ότι περίμενα και από ότι μου είχαν περιγράψει. Αν και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά την Αθήνα, η Θεσσαλονίκη δε θυμίζει μια «απρόσωπη» μεγαλούπολη, χωρίς χαρακτήρα και προσωπικότητα. Είναι ένα μεγάλο αγαπημένο “χωριό” με αποτέλεσμα όπου και να βρεθείς, μπορείς να συναντήσεις γνωστούς και φίλους».

Για τις σπουδές της, απάντησε:

«Είμαι φοιτήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού».

Στη δυσκολία τοποθέτηση σχετικά με το βαθμό δυσκολίας να συνδυαστούν σπουδές και πρωταθλητισμός, επισήμανε:

«Στον κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικός ο βαθμός δυσκολίας. Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος ξεκούρασης βέβαια όταν έχεις να συνδυάσεις τις σπουδές σου και τον αθλητισμό παράλληλα, αλλά αν έχεις πρόγραμμα όλα γίνονται. Αρκεί να κάνεις αυτό που αγαπάς και να μην το κάνεις επειδή σε αναγκάζουν οι άλλοι».

Για το αν επενδύουν στο γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο;

«Την τελευταία πενταετία το γυναικείο ποδόσφαιρο στη Κύπρο έχει αναπτυχθεί αρκετά και όλο και περισσότερα κορίτσια μπαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα πιστεύω αν υπήρχε μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση στα γυναικεία τμήματα των ομάδων, όπως και επίσης περισσότερη προώθηση και διαφήμιση του γυναικείου ποδοσφαίρου»

Επίσης, η Κυριακή Βασιλείου μίλησε και για τα παιχνίδια της ανδρικής ομάδας του Άρη και αν θα τα παρακολουθεί:

«Αν μου το επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος μου τότε ναι με μεγάλη μου χαρά θα είμαι στις κερκίδες”.

13925225_1257578950942002_5678455401247357681_n

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να απαντήσει στο ενδεχόμενο παραμονής για πολλά χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Η Κυριακή Βασιλείου, τόνισε:

«Να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω, από τη μία θα ήθελα πολύ να ζήσω εδώ, γιατί αγάπησα τη Θεσσαλονίκη, από την άλλη όμως θα ήθελα να τελειώσω τη Σχολή μου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να μην επιβαρύνεται και η οικογένεια μου οικονομικά και να είμαι κοντά τους».