ΕΠΣΜ: “Απαγορεύονται τα παιδικά τουρνουά, τιμωρούνται οι ανδρικές ομάδες”

451

Αυστηρή η ανακοίνωση της ΕΠΣ Μακεδονίας, η οποία υπογραμμίζει ότι “Μόνον η ΕΠΣ Μακεδονίας είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη διοργάνωση πρωταθλημάτων ή τουρνουά Υποδομών και όχι τα Ιδιωτικά Κέντρα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Από την ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι μόνον αυτή είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη διοργάνωση πρωταθλημάτων ή τουρνουά Υποδομών, οποιασδήποτε μορφής ποδοσφαίρου (5 Χ 5, 6 Χ 6, 7 Χ 7, 8 Χ 8, 9 Χ 9 κοκ) στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και κανένα ιδιωτικό, φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλος φορέας.
Η ΕΠΣ Μακεδονίας σε κανένα ιδιωτικό, φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλο φορέα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ και η συμμετοχή οποιουδήποτε τμήματος σωματείου της Ένωσης σ’ αυτά είναι άκυρη.

Σε περίπτωση συμμετοχής τμήματος σωματείου της ΕΠΣΜ, χωρίς τη έγκρισή της, τότε για το σωματείο που συμμετέχει στο πρωτάθλημα Ανδρών υπάρχουν επιπτώσεις, οι οποίες προβλέπονται στις κείμενες διατάξεις και τους κανονισμούς.
Δηλώσεις συμμετοχής τμημάτων υποδομής σωματείων της ΕΠΣΜ σ’ όλες τις κατηγορίες (μπαμπίνι, προτζούνιορ, τζούνιορ, προπαίδων, παίδων, νέων) κατατίθενται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΟΝΟΝ στην Ενωση (Τσιμισκή 31, 2ος όροφος) και πουθενά αλλού.
Το κάθε σωματείο έχει τη δυνατότητα να δηλώσει στην ΕΠΣΜ σε ποιο Κέντρο επιθυμεί να αγωνιστεί το τμήμα του και η Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομών της Ενωσης θα το συμπεριλάβει στον αντίστοιχο όμιλο που θα συμμετέχει σε συγκεκριμένο Κέντρο.
Υπενθυμίζεται στα σωματεία μας το άρθρο 37, παράγραφος 6 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων:
«Απαγορεύεται ρητώς η συμμετοχή ομάδας – τμήματος υποδομής σωματείου – μέλους της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας σε τουρνουά ή αγώνες όλων των κατηγοριών όταν αυτοί διεξάγονται από ιδιωτικό, φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή δημόσιο φορέα, χωρίς την απαραίτητη προηγούμενη έγγραφη άδεια της Ένωσης. Εάν δεν τηρηθεί η διαδικασία προέγκρισης της συμμετοχής ομάδας του σωματείου θα επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης τριών (- 3) βαθμών από την ομάδα του σωματείου που μετέχει στο πρωτάθλημα τοπικών κατηγοριών ή στη Γ’ Εθνική κατηγορία και ετήσιος αποκλεισμός στους ποδοσφαιριστές και στους προπονητές που έλαβαν μέρος στους αγώνες».

Η παραπάνω ρητή διάταξη συμπεριλαμβάνεται στις προκηρύξεις πρωταθλημάτων ανδρών και υποδομών περ. 2016 – 2017 της ΕΠΣ Μακεδονίας.