Παραιτήθηκε ο Γκιρτζίκης

178

Αλλάζει σελίδα η ΕΠΟ. Οπως αναμενόταν ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας υπέβαλε την παραίτησή του η οποία και γνωστοποιήθηκε επισήμως.

Ετσι ο Γκιρτζίκης ακολούθησε πέντε άλλα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, που παραιτήθηκαν χθες (8/9) και είναι επίσης υπέυθυνα για την υπόθεση της «κάρτας υγείας». Πρόκειται για τους Ευάγγελο Τοπολιάτη, Γιώργο Καραμελίδη, Ευάγγελο Μαζαράκη, Νικόλαο Προύντζο και Ιωάννη Οικονομίδη.

Οι έξι προαναφερόμενοι είχαν προθεσμία για να παραιτηθούν μέχρι σήμερα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα υπήρχε η παρέμβαση του γ.γ. Αθλητισμού, ο οποίος θα τους απομάκρυνε από τις θέσεις τους με διαπιστωτική πράξη.

Να σημειωθεί ότι από τους έξι άνδρες ουδείς έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές της ΕΠΟ, που κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθούν περί τα τέλη Οκτωβρίου, με πιθανή ημερομηνία στις 29/10.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας υπέβαλε σήμερα ο κ. Γεώργιος Γκιρτζίκης. Ο κ. Γκιρτζίκης γνωστοποίησε την απόφασή του με επιστολή προς τα μέλη της Ε.Ε./Ε.Π.Ο., τους προέδρους και τα μέλη των Ε.Π.Σ./Ε.Π.Ο., μετά την έκδοση του βουλεύματος 1445/2016 του Συμβουλίου Εφετών.

Τις παραιτήσεις τους, επίσης, υπέβαλαν οι κύριοι Ευάγγελος Τοπολιάτης, Ευάγγελος Μαζαράκης, Γεώργιος Καραμελίδης, Νικόλαος Προύντζος και Ιωάννης Οικονομίδης.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. προχώρησε στην διαπιστωτική πράξη της παραίτησης-παύσης των ανωτέρω με βάση το εκδοθέν βούλευμα.

Τις θέσεις των πέντε παραιτηθέντων μελών της Ε.Ε./Ε.Π.Ο. καταλαμβάνουν οι κύριοι Νικόλαος Βακάλης, Μιχαήλ Τσιχριτζής, Αντώνιος Παπαπετρίδης, Γεώργιος Σταράκης και Κωνσταντίνος Μαρίνος.

Τη Δευτέρα 12/9/2016 και ώρα 13:00 θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. με τη νέα της σύνθεση και με θέματα προς συζήτηση, μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
1.Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-μελών της Ε.Π.Ο. για την εκλογή της Εκλογικής Επιτροπής του άρθρου 58 του Καταστατικού.
2.Σύγκληση της Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-μελών της Ε.Π.Ο. για την εκλογή προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Ε.Π.Ο., τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. και προέδρου, αναπληρωτή προέδρου και τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης.

Η παραίτηση του ήταν μονόδρομος για τον ίδιο, καθώς εάν δεν είχε πράξει κατά αυτόν τον τρόπο θα είχε επέμβει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και θα κινούσε αυτός την διαδικασία. Να υπενθυμίσουμε ότι η θητεία του Γιώργου Γκιρτζίκη έχει τελειώσει οριστικά και δεν μπορεί να ανανεωθεί, αφού δεν μπορεί να βάλει ξανά υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου της ΕΠΟ λόγο της υπόθεσης που αφορά την κάρτα υγείας .