Συνάντηση για το ποδόσφαιρο στη Βαρκελώνη

359

“2nd Annual Football Analytics and Performance Summit”

Ο Φράνσις Μπέικον έλεγε πως η γνώση είναι δύναμη. Είναι παράλληλα και μια διαδικασία που δεν σταματά ποτέ. Μπορεί κάποιος να μεγαλώνει σε ηλικία, αλλά πάντα συνεχίζει να μαθαίνει. Και μπορεί να λένε ορισμένοι πως «δεν μπορείς να διδάξεις σε γέρικο σκύλο καινούργια κόλπα», αλλά τελικά φαίνεται πως κάνουν λάθος.

Ετσι, και για όσο διάστημα θέλουμε να μαθαίνουμε, υπάρχουν εντυπωσιακά πολλές επιλογές που θα ικανοποιήσουν τη δίψα μας για μάθηση. Και σε αντίθεση με τις περασμένες δεακαετίες που η εκπαίδευση ήταν προνόμιο των λίγων, σήμερα ο μόνος περιορισμός είναι ο χρόνος, το χρήμα και η διάθεσή μας. Και μη βιαστείτε να απαντήσετε πως η γνώση απαιτεί πάντα πολλά χρήματα, γιατί ο παράγοντας των οικονομικών είναι επίσης… σχετικός όταν επιθυμείς διακαώς να παραβρεθείς σε ένα σημαντικό γεγονός, το αποτέλεσμα του οποίου θα εμπλουτίσει το βιογραφικό και κατ’ επέκταση τις γνώσεις σου

Η αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις δόθηκε από τον προπονητή Αλέξη Αλεξιάδη, ο οποίος ταξίδεψε ως τη Βαρκελώνη, το διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου, προκείμενου να παρακολουθήσει τη συνάντηση κορυφής των τεχνικών του ποδοσφαίρου. Προπονητές, καθηγητές του ποδοσφαίρου, δίδαξαν αλλά κυρίως, μοιράστηκαν τη γνώση τους με τους συναδέλφους τους, για τον τρόπο λειτουργίας ενός συλλόγου με βάση τα αποτελέσματα, αναλύοντας μεθόδους στατιστικής.alexiadis

Ο Αλέξανδρος Αλεξιάδη, έγινε γνωστός στο χώρο του ποδοσφαίρου μέσω των επιτυχιών του τόσο με τα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ Ηρακλής, όσο και από τη θητεία του σε αυτά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πλέον θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας.

Στη Βαρκελώνη, τους Ελληνες τεχνικούς εκπροσώπησαν τρεις ελληνικές ομάδες και μία κυπριακή. Συγκεκριμένα, το παρών έδωσαν ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΑΠΟΕΛ.

Τη “2η Ετήσια Σύνοδο Κορυφής για Ποδόσφαιρο – Analytics και Performance» διοργάνωσε ο Όμιλος Vonlanthen στη Βαρκελώνη.

Η πρωτοποριακή αυτή συνάντηση έδωσε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να μάθουν για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στην απόδοση του ποδοσφαίρου και την ανάλυση του βίντεο. Η σύνοδος κορυφής #FAPS επικεντρώνεται στις βέλτιστες πρακτικές στα δεδομένα, βίντεο και ανάλυση απόδοσης, τις πιο επιτυχημένες στρατηγικές για την εφαρμογή analytics στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Επιμέλεια: Δώρα Ιωακειμίδου