Το σπίτι του PAOK Academy

123

Το paokfc μας βάζει μέσα στο… σπίτι των ακαδημιών, εκεί όπου οι μικροί άσοι του αθλήματος ζουν μακριά από τις οικογένειές τους, έχοντας ως όνειρο να φορέσουν κάποια στιγμή της φανέλα της πρώτης ομάδας του Δικεφάλου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Γεμάτο ζωή, προεφηβικές κι εφηβικές ανησυχίες είναι και αυτή τη σεζόν το Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, το οποίο έφτασε να φιλοξενεί αισίως 55 νεαρούς ποδοσφαιριστές του Δικέφαλου. Ο υπεύθυνος Γρηγόρης Καραβέλης πρέπει να φροντίζει αυτή την περίοδο για δέκα επιπλέον παιδιά, με το μεγαλύτερο άγχος του φυσικά, να αφορά στους πολύ μικρούς που προστέθηκαν, καθώς μακριά από τις οικογένειες τους επέλεξαν να ζουν 12χρονα παιδιά.

Στο Σπίτι του ΠΑΟΚ φιλοξενούνται φερέλπιδες ποδοσφαιριστές γεννημένοι από το 1998 (Κ20) έως και το 2004 (Κ13) – μαθητές Α’ Γυμνασίου. Ανάμεσα σ’ αυτούς υπάρχουν έξι απόφοιτοι, έξι παίκτες της Κ13 και επτά της Κ14. Οι περισσότεροι νέοι ένοικοι είναι είτε μεταγραφές, είτε παιδιά που αποφάσισαν τώρα να συμμετέχουν σφαιρικά στη ζωή της ακαδημίας.

Εν αρχή ην το …ποδόσφαιρο, φυσικά, μα είναι αυτονόητο ότι η εκπαίδευση των παιδιών και η φυσιολογική σχολική ζωή είναι  βαρύνουσας σημασίας.

Γι’ αυτό κι ο ΠΑΟΚ παρέχει επτά καθηγητές, που ασχολούνται με την μελέτη των παιδιών. Σημαντικό είναι να πούμε ότι 12 παιδιά φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο του Αριστοτελείου Κολεγίου, 19 στο 8ο Γυμνάσιο, 17 στο 8ο Λύκειο και  έξι είναι οι απόφοιτοι.

Εχουν τη δυνατότητα, λοιπόν, να προετοιμάζονται καταλλήλως για το σχολείο, παρότι οι καθημερινές προπονήσεις και συνολικά το πρόγραμμά τους είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό.

Κάντε like στη σελίδα μας να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Οι πολύ μικροί  που ζουν πια μακριά από τις οικογένειές τους είναι οι γεννημένοι το 2004 Λάμπρος Σμυρλής, Μάριος Σινανάι, Ζήσης Τσίκος, Γιώργος Λαζαριώτης, Γιώργος Κούτσιας και Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ και οι γεννημένοι το 2003 Γιάννης Μανωλιούδης, Γρηγόρης Χνιαρής, Θανάσης Στοϊνοβιτς, Νίκος Μπουρνέλης, Στέφανος Ρούτσι, Βασίλης Κιτσάκης και Φώτης Ψεύτης.

Επίσης, «νέοι» στο Σπίτι είναι οι Χρήστος Παπαδόπουλος (Κ20), Αρτέμ Κόζακ (Κ20), Γιάννης Μιχαηλίδης (Κ17), Βασίλης Τουλίκας (Κ17), Απόστολος Διαμαντής (Κ17), Χαράλαμπος Τοπάλ (Κ17),  Νεκτάριος Αζίζ (Κ17), Χρήστος Στοϊνοβιτς (Κ17), Γιάννης  Σαρέγκος (Κ15), Δημοσθένης Μακρής (Κ15), Eυθύμης Θεοδωρίδης (Κ15), Θόδωρος Πύρτσιος (Κ15).