Το CAS ανέστειλε προσωρινά την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για τη Ρεάλ Μαδρίτη

406

Την προσωρινή αναστολή της πρωτόδικης ποινής απαγόρευσης μεταγραφών που επέβαλλε η FIFA στη Ρεάλ Μαδρίτης διέταξε το CAS.

Έως ότου εκδικαστεί η έφεση που κατέθεσαν οι Μαδριλένοι το διαιτητικό δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της ποινής, απόφαση που ουσιαστικά δεν έχει κανένα αντίκτυπο για την πρώτη ομάδα μιας και η μεταγραφική περίοδος έχει ολοκληρωθεί.

Αντίθετα, δίνει τη δυνατότητα σε οκτώ νεαρούς ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και οι δύο ανήλικοι γιοι του Ζινεντίν Ζιντάν, Τεό (14 ετών) και Ελιάζ (11), να αγωνίζονται με τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης.

Η FIFA έχει τιμωρήσει τις Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης με απαγόρευση μεταγραφών για δύο συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους, λόγω παραβίασης των κανονισμών για την απόκτηση ανήλικων ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό. Το δευτεροβάθμιο όργανο της παγκόσμιας συνομοσπονδίας απέρριψε την περασμένη εβδομάδα τις προσφυγές των δύο ισπανικών συλλόγων, οι οποίοι στη συνέχεια απευθύνθηκαν στο CAS.

Εφόσον το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης επικυρώσει την απόφαση της FIFA, όπως έχει συμβεί σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, οι δύο κορυφαίες ομάδες της ισπανικής πρωτεύουσας δεν θα μπορούν να αποκτήσουν νέους παίκτες (πλην επιστροφής δανεικών) τον προσεχή Ιανουάριο, αλλά και το καλοκαίρι του 2017.