Ομογενής επιχειρηματίας του Σίδνεϊ δώρησε γήπεδο στους νέους των Κυθήρων

329

Ποδοσφαιρικοί αγώνες μεταξύ ομάδων από την Αυστραλία και τα Κύθηρα, διεξήχθησαν, τον περασμένο Ιούλιο στο γήπεδο «Παναγιώτης Μάγειρος» στο Λιβάδι Κυθήρων, στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων με τους Κυθηρίους ομογενείς. Στόχος των διοργανωτών είναι αυτή η άτυπη διοργάνωση, που ξεκίνησε φέτος, να συνεχιστεί και να διευρυνθεί τα επόμενα χρόνια, με περισσότερους αγώνες και συμμετέχοντες.

Πριν την έναρξη των αγώνων, χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης και ο επικεφαλής των ομάδων των Κυθηρίων ομογενών κ. Peter Cominos.
Πρώτος διεξήχθη ο αγώνας μεταξύ των παιδικών ομάδων, στον οποίο συμμετείχαν και πολλές κοπέλες. Τα παιδιά διασκέδασαν το παιχνίδι, χαρίζοντας παράλληλα όμορφες φάσεις στους παρευρισκομένους.

Ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων στα παιδιά που συμμετείχαν και του κυπέλλου στους νικητές. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ομογενής επιχειρηματίας του Σίδνεϊ κ. Παναγιώτης Μάγειρος, δωρητής του γηπέδου. Χορηγός των φετινών αγώνων ήταν ο εργολάβος κ. Ανδρέας Τραβασάρος.

Την απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων έκανε η κ. Maria Lynch Magiros. Το κύπελλο για την ομάδα από τα Κύθηρα παρέλαβε ο συντονιστής και αρχηγός της Γιώργος Τραβασάρος. Φυσικά σε αυτές τις διοργανώσεις δεν υπάρχουν ηττημένοι, όλοι είναι νικητές και στόχος είναι οι αγώνες αυτοί να συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια.

“Για το τέλος, παρακολουθήσαμε δύο όμορφα παιχνίδια όμως καλό είναι στο μέλλον να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή στις αθλητικές διοργανώσεις που γίνονται στην περιοχή μας από τους κατοίκους του νησιού και ουσιαστική ενεργοποίηση του τοπικού Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Α. που δίνει ζωή στο γήπεδο όλο το χρόνο. Επίσης ελπίζουμε να βρεθεί άμεσα λύση για την παροχή νερού στο γήπεδο, το οποίο διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα και λόγω της παρατεταμένης λειψυδρίας, τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος έχει κόψει το πότισμα (σωστά), προκειμένου να εξοικονομηθεί νερό για τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων. Ωστόσο, πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις που δεν θα επιβαρύνουν το δίκτυο της ύδρευσης, πριν η ζημιά στο χορτάρι είναι μη αναστρέψιμη”, κατέληξαν οι άνθρωποι της ομάδας.