Στην Ισπανία με τζούνιορ η Ελλάς!

269

Tα παιδιά θα αγωνιστούν με μερικές από τις καλύτερες ομάδες τζούνιορ του κόσμου.

H Ελλάς Μελβούρνης θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη για δεύτερη φορά φέτος, με τις ομάδες τζούνιορ κάτω των 11 και 16 ετών. Ο τεχνικός διευθυντής της Ελλάς Μελβούρνης, Στρατής Ξυνάς (πρώην παίκτης της Ελλάς και τεχνικός με άδεια FFA «A»), θα συνοδεύει τις ομάδες και θα προπονεί τα παιδιά τις ημέρες που θα αγωνίζονται.

Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάς Μελβούρνης θα συνοδεύει, επίσης, τις ομάδες. Σημειώνεται, ότι ο γιος του Λέανδρος, είναι μέλος της ομάδας τζούνιορ κάτω των 11 ετών.

Όπως και στις αρχές του έτους, τα παιδιά θα αγωνιστούν με μερικές από τις καλύτερες ομάδες τζούνιορ του κόσμου. Τα τζούνιορ της Ελλάς Μελβούρνης θα παίξουν εναντίον των Ρεάλ Μαδρίτης, Aθλέτικο Μαδρίτης, Getafe, Leganes και Rayo Vallecano.

O διευθυντής ποδοσφαίρου της Ελλάς Μελβούρνης, Ανδρέας Μεζουρούνης, δημιούργησε το πρόγραμμα αυτό πριν από δύο χρόνια. Είναι ένα πρόγραμμα για το οποίο έχει διαθέσει πολύ χρόνο και χρήματα, αλλά εκείνο που έχει μεγάλη σημασία για τον ίδιο είναι η ανάπτυξη του ταλέντου των παιδιών.

Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο όλες οι ομάδες της Αυστραλίας θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν, αλλά η Ελλάς Μελβούρνης το πέτυχε με τις διασυνδέσεις του Ανδρέα στο χώρο του διεθνούς ποδοσφαίρου. «Αυτό είναι ένα ταξίδι ζωής για τα αγόρια, τα οποία επίσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης και της Βαρκελώνης. Τα παιδιά θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να προπονηθούν από επαγγελματίες προπονητές» είπε.

Για τον τεχνικό διευθυντή Στρατή Ξυνά αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να δούμε και πάλι τους τζούνιορ παίκτες μας να συναντιώνται με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. «Τα μαθήματα που πήραμε από την πρώτη μας συμμετοχή ήταν πολύτιμα καθώς θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το πρόγραμμα ανάπτυξης των Νέων μας στην Ελλάς Μελβούρνης» τόνισε.

Οι παίκτες κατά τη διάρκεια του έτους δούλεψαν πολύ σκληρά στην προσπάθειά τους να βελτιωθούν και σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν κατά την πρώτη επίσκεψή τους στην Ισπανία από τους προπονητές της Ρεάλ Μαδρίτης και Αθλέτικο Μαδρίτης, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αγωνιστούν με τους Ισπανούς παίκτες.

Ο πρόεδρος της Ελλάς Μελβούρνης Λίο Αθανασάκης, τόνισε ότι «αυτό θα ανοίξει τις πόρτες για την ομάδα μας» και θα την κρατήσει μπροστά από όλους τους συλλόγους στην Αυστραλία. «Πρόκειται για ένα ταξίδι ζωής για τα παιδιά αυτά» είπε.

Ο Ανδρέας Μεζουρούνης συμφωνεί ότι «η Ελλάς Μελβούρνης θεωρείται τεράστιο κεφάλαιο του αυστραλιανού ποδοσφαίρου στο εξωτερικό και ένα ταξίδι όπως αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας, καθώς δεν είναι πολλές οι ομάδες που έχουν την ευκαιρία να παίξουν ενάντια σε ορισμένους από τους καλύτερους τζούνιορς στον κόσμο».