Οι αλλαγές στη “Χρυσή Μπάλα” μετά τον διαχωρισμό με τη FIFA

305

Γνωστοποιήθηκε εδώ και μερικές ημέρες ότι το κορυφαίο γαλλικό ποδοσφαιρικό περιοδικό “France Football”, ήρθε σε διαζύγιο με την FIFA, και πλέον ο τρόπος διεξαγωγής και ψηφοφορίας για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς άλλαξε.

Το περιδικό συνεργαζόταν επί έξι χρόνια με την Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, όμως οι δρόμοι τους χώρισαν και κατά πάσα πιθανότητα η διαδικασία ανάδειξης του κορυφαίου επιστρέφει στην παλιά μέθοδο.

Το “France Football” ήταν αυτό που είχε υπό την ευθύνη της την απονομή της Χρυσής Μπάλας από το 1956 όταν το είχε πρωτοθεσπίσει μέχρι το 2010 όπου συγχωνεύτηκε με το βραβείο της FIFA(FIFA World Player of the year).

Πλέον μόνο οι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν για να αναδείξουν τον κορυφαίο και όχι οι αρχηγοί και οι προπονητές των εθνικών ομάδων, όπως ίσχυε τα τελευταία χρόνια.

Επί της ουσίας η διαδικασία επιστρέφει στην παλιά της μορφή καθώς έτσι ήταν, ενώ οι υποψήφιοι υπάρχει πιθανότητα να αυξηθούν οι υποψήφιοι ποδοσφαιριστές από 23 σε 30.

Η FIFA από την άλλη, θα καθιερώσει ξεχωριστό δικό της βραβείο για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή, στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ψηφίζουν οι προπονητές και οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων.