Coca Cola Cup: Ευκαιρία να ζήσουν τη χαρά του ποδοσφαίρου

294

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Coca Cola και ΚΟΑ διοργανώνουν το τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 ηλικίας 12 μέχρι 18 ετών

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Coca Cola σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού διοργανώνουν το τουρνουά ποδοσφαίρου Coca Cola Cup Αθλητισμός για όλους.

Το πρόγραμμα αφορά στην ποδοσφαιρική διοργάνωση 5Χ5 και καλούνται παίκτες ηλικίας 12-18 ετών να συμμετάσχουν, να ζήσουν τη χαρά του ποδοσφαίρου και να κερδίσουν πλούσια δώρα.

Στόχος του προγράμματος, όπως ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Μarketing Μanager της Coca Cola Νικόλας Βενιουδάκης, είναι να προάγει τη σημασία του αθλητισμού και να ενθαρρύνει την υιοθέτηση ενός πιο ενεργού τρόπου ζωής. Η στήριξη του Coca Cola Cup από τον ΚΟΑ μέσω του προγράμματος «Αθλητισμός για όλους» συμβάλλει αποτελεσματικά στην υλοποίησή του.

Σήμερα, που η τεχνολογία αιχμαλωτίζει την προσοχή των νέων όλο και περισσότερο, είναι σημαντικό να τους προσφέρονται ευκαιρίες που τους βοηθούν να εντάξουν την κίνηση και την άθληση στη ζωή τους, συνδυάζοντάς τη φυσικά με τη διασκέδαση παρέα με τους φίλους τους.

Πρεσβευτής του 3ου προγράμματος Coca Cola Cup, Αθλητισμός για όλους αναλαμβάνει ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης και πρώην μέλος της Εθνικής ομάδας, Χρίστος Μαραγκός.

Η διαδικασία εγγραφών ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.
Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, το τουρνουά θα διεξαχθεί με τη μορφή νοκ-άουτ αγώνων σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα. Οι δύο πρώτες ομάδες σε κάθε επαρχία θα πάρουν το εισιτήριο για την τελική φάση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, και τα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν στη Λευκωσία.

Κλεάνθης Γεωργιάδης: «Να δράσουμε άμεσα»
Ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης, αφού πρώτα χαιρέτισε τη διοργάνωση του τουρνουά, στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα θλιβερά επεισόδια έγιναν το βράδυ της Τετάρτης, στον αγώνα του Σούπερ Καπ μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, επιβάλλεται να δημιουργήσουμε υγιείς φιλάθλους και να απομακρύνουμε τα ταραχοποιά στοιχεία από τα γήπεδα. «Καλώ τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους να συστρατευθούν μαζί μας για να απομονώσουμε όσους δημιουργούν προβλήματα στα γήπεδα. Είναι υποχρέωσή μας ως πολίτες να δράσουμε άμεσα. Γι’ αυτό και τέτοιου είδους διοργανώσεις, όπως αυτή του Coca Cola Cup, δημιουργούν υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους, συνεπώς πρέπει η συμμετοχή να είναι αθρόα».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΚΟΑ, μιλώντας για τη διοργάνωση του ποδοσφαιρικού τουρνουά Coca Cola Cup Αθλητισμός για όλους 2016, ανάμεσα σ’ άλλα είπε: «Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, ως Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της ευρωπαϊκής αυτής εκστρατείας, έχει και φέτος απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που σχετίζονται με τον αθλητισμό, να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.

»Οι πενήντα φορείς που συμμετέχουν εθελοντικά φέτος στην εκστρατεία, ως κύριοι διοργανωτές, αποτελούν τον βασικό άξονα και την κινητήριο δύναμη αυτής της διοργάνωσης, αφού με τη δική τους συμβολή και προσπάθεια θα διοργανωθούν στην Κύπρο συνολικά 109 δράσεις. Επιδίωξη του ΚΟΑ είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει και η παροχή περισσότερων κινήτρων για συμμετοχή, τόσο των συμπολιτών μας όσο και των φορέων με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Με βάση αυτό τον γνώμονα, φέτος έχουμε εντάξει διάφορες καινοτομίες, εμπλουτίζοντας περισσότερο την εκστρατεία.

Η δημιουργία της Εθνικής Ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (www.beactive.cy) στοχεύει στην προβολή των δράσεων της Εβδομάδας αλλά και στην άμεση ενημέρωση όλων των πολιτών. Ο κοινωνικός ρόλος του αθλητισμού αναδεικνύεται μέσα από τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

Το πρόσφατο Πρωτόκολλο συνεργασίας που έχει υπογράψει ο ΚΟΑ με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα μπαίνει σε άμεση εφαρμογή μέσω της Εβδομάδας και των δράσεών της, αφού αρκετοί φορείς έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μας και θα εντάξουν στις εκδηλώσεις τους τη μαζική εγγραφή εθελοντών δοτών με τη μέθοδο του σάλιου».