Στρακόσια: “Έτσι έγινε το ντεμπούτο μου στην Serie A”

446

Το ντεμπούτο του στη Serie Α’ σχολίασε ο Θωμάς Στρακόσια. Ο 21χρονος διεθνής τερματοφύλακας ζει το όνειρό του στην Ιταλία και μιλάει για την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Λάτσιο, στο ματς κόντρα στη Μίλαν, τον λόγο που του δόθηκε η ευκαιρία αλλά και τη γενικότερη εικόνα που έχει από το ιταλικό ποδόσφαιρο, μετά από τέσσερα χρόνια διαμονής στην Ρώμη.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 :

Για το ντεμπούτο του στη serie A:«Ο Μαρκέτι ένιωσε μια ενόχληση και ο προπονητής δεν ήθελε να ρισκάρει τη συμμετοχή του. Έμαθα ότι θα ξεκινήσω βασικός πριν φύγουμε από το ξενοδοχείο για τον αγώνα. Το δέχτηκα με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση, το περίμενα καιρό».

Για τα συναισθήματά του μετά την πρώτη του εμφάνιση: «Είμαι πολύ χαρούμενος, δεν περιγράφεται αυτό το συναίσθημα. Σίγουρα, είμαι ευχαριστημένος, αλλά πρέπει να κάνω πολλή δουλειά ακόμα για να αποδείξω ότι μπορώ να αγωνίζομαι σε αυτό το επίπεδο».

Για το τι κέρδισε κάνοντας προπονήσεις στην Ιταλία, συγκριτικά με την Ελλάδα: «Στην Ελλάδα είχα δουλέψει πάρα πολύ καλά την τεχνική μου. Η Ιταλία με βοήθησε να διαμορφώσω το χαρακτήρα μου, ζώντας μόνος. Πέρυσι που ήμουν δανεικός, κατάλαβα τι σημαίνει αληθινό ποδόσφαιρο».

Για το τι είναι για αυτόν το ποδόσφαιρο: «Περιλαμβάνει μεγάλη ευχαρίστηση, αλλά και πάρα πολύ μεγάλη πίεση. Δεν μπορώ, όμως, να συγκρίνω με τίποτα άλλο τη χαρά που νιώθεις παίζοντας ποδόσφαιρο».

Για το ότι συμμετείχε στην 23άδα της Λάτσιο, όντας ακόμα παίκτης της δεύτερης ομάδας: «Πριν τρία χρόνια για πρώτη φορά στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Σίγουρα αυτό με βοήθησε σταδιακά να μπω στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι ένας καλός τρόπος (σ.σ. η ύπαρξη 23αδας αντί 18άδας) να δώσουν την χαρά σε έναν παίκτη και να τον βοηθήσουν να ωριμάσει».

Για το αν η προπόνηση είναι προσαρμοσμένη στην άμυνα: «Οι αμυντικοί και οι τερματοφύλακες έχουν μια προπόνηση ιδιαίτερη, πάντα. Το ποδόσφαιρο εδώ βασίζεται στην άμυνα. Οι Ιταλοί προπονητές αρχίζουν να το προωθούν και στο εξωτερικό, όπως βλέπουμε και στην Αγγλία».

Για το αν η δουλειά που κάνει στις προπονήσεις προσαρμόζεται σε κάποια δική του αδυναμία:«Δουλεύουμε γενικά αλλά με βάση τον αντίπαλο. Αν κάνει πολλές σέντρες, ή αν παίζει πιο γρήγορο ποδόσφαιρο».