Πέτυχε το “Hello Football Friend”!

282

Περισσότερα από 300 κορίτσια και αγόρια συμμετείχαν στις δραστηριότητες που διοργάνωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία 10-17 Σεπτεμβρίου υπό τον τίτλο «Hello Football Friend-HFF», στο πλαίσιο του Grassroots Week της UEFA.

Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις ελληνικές πόλεις, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, καθώς εκτός των νεαρών φίλων του αθλήματος και των γονιών τους προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ενός σημαντικού κομματιού των τοπικών κοινωνιών. Σε Καβάλα, Κομοτηνή, Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη αποθεώθηκε το «ευ αγωνίζεσθαι» από το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ευθύνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων  είχαν ο Εκπαιδευτής της Ομοσπονδίας Άγγελος Κυρανούδης και ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γυναικών Αντώνης Πριόνας.
Η αρχή έγινε στις 11/9/2016 στην πόλη της Καβάλας, στις εγκαταστάσεις Goal Of Five, όπου συμμετείχαν περισσότερα από 70 παιδιά ηλικίας Κ-10. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ελεύθερο ποδόσφαιρο από ομάδες δέκα διαφορετικών σωματείων που δήλωσαν συμμετοχή, καθώς επίσης ψυχοκινητικά παιχνίδια.
Πολύτιμη ήταν η στήριξη της τοπικής ΕΠΣ, με τον πρόεδρό της Χαράλαμπο Ευσταθιάδη να δίνει το παρόν καθ’όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Τη σκυτάλη πήρε την επόμενη μέρα η Κομοτηνή. Η ΕΠΣ Θράκης με την αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου της Δαμιανού Γαβριηλίδη διοργάνωσε στις  αθλητικές εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού τουρνουά  με τη συμμετοχή των γυναικείων σωματείων Βασίλισσες Ξάνθης, Ροδόπη 87 και ΑΟ Θράκης.
Πάνω από 60 κορίτσια ηλικίας 10-18 ετών  απόλαυσαν το άθλημα μακριά από σκοπιμότητες και αποτελέσματα. Αξίζει να τονιστεί η συμβολή της σχολικής συμβούλου φυσικής αγωγής και εκπαιδεύτριας της Ομοσπονδίας, Ξανθής Κωνσταντινίδου.

Ακολούθησε στις 15 Σεπτεμβρίου η εντυπωσιακή διοργάνωση της Χαλκίδας. Το γυναικείο ποδόσφαιρο είχε κι εκεί την τιμητική του, αφού περισσότερα από 70 κορίτσια ηλικίας 10-18 ετών από τις γυναικείες ομάδες της Εύβοιας έπαιξαν μπάλα πάνω στη μεγάλη γέφυρα που ενώνει το νησί με τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, κατόπιν σχετικής άδειας παραχώρησης από την Τροχαία Εύβοιας. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια από την τοπική ΕΠΣ και τον πρόεδρό της Ιωάννη Παπακωνσταντίνου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στις 17/9/2016 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ, όπου 100 παιδιά ηλικίας Κ8 διασκέδασαν με πρωτότυπες ψυχοκινητικές δραστηριότητες και ελεύθερο ποδόσφαιρο. Αρωγός της εκδήλωσης στάθηκε ο προπονητής ποδοσφαίρου του ιστορικού σωματείου, Παναγιώτης Γουγουτσάς.