Παρών στο House of Sports προσφύγων στην Ιορδανία

372

Ο Ολυμπιακός ήταν παρών στα εγκαίνια του σπιτιού του Αθλητισμού στην Ιορδανία για τους πρόσφυγες.

Παρών σε μία ακόμη σπουδαία διεθνή φιλανθρωπική δράση ήταν ο Ολυμπιακός. Στις 23/9 ο σύμβουλος στρατηγικής του Θρύλου, Κριστιάν Καρεμπέ, βρέθηκε στο χωριό Za’atari της Ιορδανίας και το camp των προσφύγων που βρίσκεται εκεί. Η παρουσία του αφορούσε στα εγκαίνια ενός «House of Sports» για μικρά παιδιά το οποίο χρηματοδότησε το «UEFA Foundation for Children».

Το… σπίτι των αθλημάτων, όπως μπορεί να αποδωθεί στα ελληνικά, δημιουργήθηκε μέσα στο camp των προσφύγων προκειμένου τα μικρά παιδιά να μπορούν να περνούν πιο δημιουργικά και ευχάριστα τον χρόνο τους. Εκεί, πια, έχουν την ευκαιρία να αθληθούν αφού οι εγκαταστάσεις δίνουν την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις και άλλα αθλήματα.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία ανθρώπων της Asian Football Development Project (AFDP), του United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR), φυσικά του χρηματοδότη, δηλαδή του UEFA Foundation for Children και του Κριστιάν Καρεμπέ.

Το «UEFA Foundation for Children» πολλαπλασιάζει τις δραστηριότητές του στην Ιορδανία και προτίθεται, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της χώρας, να βοηθήσει ώστε αυτό το project να μπει και σε 12 σχολεία της χώρας ώστε να ωφεληθούν και να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό αλλά και το ποδόσφαιρο περίπου 15.000 παιδιά.