Γκολ και θέαμα στο φιλικό του Ολυμπιακού με τον ΑΠΟΕΛ

238

Σε διεθνές φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης (29/9) στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη η Κ-17 του Ολυμπιακού επικράτησε με 8-0 της Κ-16 του ΑΠΟΕΛ.

Οι δυο ομάδες προσέφεραν θέαμα και αποθεώθηκαν από τα παιδιά της Ακαδημίας Gladesville Ryde Magic FC που έχει ταξιδέψει από την Αυστραλία για επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ που είχε παίκτες γεννημένους το 2001 σ’ αντίθεση με τον Ολυμπιακό που έπαιξε με παιδιά του 2000 πάλεψε στο πρώτο ημίχρονο αλλά εν συνεχέια δεν άντεξε στο ρυθμό των γηπεδούχων.

Στο 29′ ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με σουτ του Οικονομίκου έπειτα από ασίστ του Μπέκου ενώ στο 50′ ο Σταυρόπουλος σημειώνει το 2ο γκολ της ομάδας με σουτ εκμεταλλευόμενος την ωραία πάσα του Ζιάκα. Το 3-0 έγινε στο 53′ από τον Φιτόπουλο ο οποίος συνδυάστηκε άριστα με τον Ντουμάνη ενώ στο 64′ ο Ζιάκας στέλνει την μπάλα στον Ντουμάνη και αυτός με σουτ “γράφει” το 4-0.

Στο 67′ ο Αντωνόπουλος με ωραία ατομική ενέργεια ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 5-0 ενώ στο 70′ ο Δήμος μετά από ασίστ του Ντουμάνη στέλνει και αυτός την μπάλα στα δίχτυα για το 6-0. Ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και 7ο γκολ με ωραία ατομική ενέργεια του Σταυρόπουλου στο 76′ και στο 90′ ο Ντουμάνης με σουτ μετά από πάσα του Σταυρόπουλου “γράφει” το 8-0. Η ομάδα του Πειραιά είχε και δυο δοκάρια με τους Ράμα, Φιτόπουλο.

Πριν από την έναρξη του αγώνα οι παίκτες και των δυο ομάδων φωτογραφήθηκαν μαζί ενώ ο κ. Λυκούδης εκ μέρους του ΑΠΟΕΛ έδωσε αναμνηστικό λάβαρο στον κ. Αμανατίδη. Από την πλευρά του Ολυμπιακού ο κ. Μαυρογενίδης έδωσε πλακέτα στον κ. Λυκούδη.

Μετά από το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Δημήτρης Μαυρογενίδης τόνισε: «Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΑΠΟΕΛ. Ευχαριστηθήκαμε με την παρουσία του ΑΠΟΕΛ στο Ρέντη. Το ευχαριστήθηκαν τα παιδιά και αυτό έχει σημασία. Είδαμε ένα παιχνίδι όχι τόσο ανταγωνιστικό γιατί εμείς ήμασταν πιο μεγάλοι αλλά και αυτό είναι εμπειρία και είναι μία καλή προπόνηση για τα παιδιά των δύο ομάδων.Μεταξύ μίας ομάδας από την Ελλάδα και μίας από την Κύπρο, να τονίσουμε τις σχέσεις μας και ο Ολυμπιακός είναι μπροστάρης και έχει πάντα συμμετοχή σε ότι έχει να κάνει με την Ελλάδα».

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ κ. Χριστοφή από την πλευρά του σημείωσε:Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό για την φιλοξενία. Παίξαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα που είχε όμως παιδιά μεγαλύτερα σε ηλικία και οι δικοί μας παίκτες αποκόμισαν σπουδαίες εμπειρίες για τη συνέχεια. Αυτό το φιλικό ήταν πολύ ωραία ιδέα γιατί είμαστε ομάδες από το ίδιο έθνος και πρέπει να είμαστε κοντά η μια στην άλλη”.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Αθλητικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Μοντεστό.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαυρογενίδης): Βεζύρης, Κακάμης, Γαλούπης, Μποσκουϊδης, Ράμα, Γούσιας, Μπέκος, Τσερκώνης, Τσιριγώτης, Φέκκας, Οικονομίκος/ Παπαγγελής, Κόνιαρης, Δήμος, Αντωνόπουλος, Σταυρόπουλος, Μαρτίνης, Ζιάκας, Ντουμάνης, Μαργαρίτης, Φιτόπουλος.

ΑΠΟΕΛ (Χριστοφή): Θεοδουλίδης, Παπαθανασίου, Παπαπαναγιώτου, Ιωάννου, Καζακαίος Μ., Κολοκασίδης, Θεοδοσίου, Δημητρίου, Ηλία, Θεοδώρου, Βρίκκης/ Γιαλλουρής, Καζακαίος Κ, Χριστοδούλου, Γιαννακού, Μαχαιρίδης, Παναγή.