ΑΠΟΕΛ: Τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας ο Κόβατς

218

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Βελγίου Κ-18, Ζόλταν Κόβατς, θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής στην Ακαδημία του ΑΠΟΕΛ, όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο κυπριακός σύλλογος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κροάτης πρώην ποδοσφαιριστής έχει χριστεί από τη βέλγικη ομοσπονδία ως διδάκτωρ για μαθήματα προπονητικής της UEFA.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την πρόσληψη του κ. Zoltan Kovac στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή, της Ακαδημίας ΑΠΟΕΛ.

Ο κ. Kovac κατάγεται από την Κροατία, μετακόμισε όμως από πολύ νεαρή ηλικία στο Βέλγιο όπου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής εκεί. Σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ηλικία των 35 ετών λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού. Ξεκίνησε άμεσα την προπονητική του καριέρα ασχολούμενος με τις νεαρές ηλικίες.

Έχει επιτύχει σημαντικές διακρίσεις ως προπονητής μικρών ηλικιών ενώ αποτέλεσε και τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Βελγίου κάτω των 18 ετών.

Ο Zoltan Kovac λόγω των εξειδικευμένων του γνώσεων χρίστηκε από την Βελγική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ως διδάκτωρ για τα μαθήματα προπονητικής UEFA σε όλους τους ποδοσφαιριστές που ήθελαν να ακολουθήσουν προπονητική καριέρα.

Εργάστηκε στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής όμως επέλεξε κυρίως να αφιερώσει τα περισσότερα χρόνια στον τομέα της εκπαίδευσης.

Το 2012-13 είχε αναλάβει την εκπαίδευση των προπονητών των Εθνικών ομάδων της Ουγγαρίας. Το 2014 ανέλαβε ως Διευθυντής Ανάπτυξης του Ποδοσφαίρου, της Ρουμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ο Zoltan Kovac αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντα του ως Τεχνικός Διευθυντής, της Ακαδημίας ΑΠΟΕΛ”.