Κλοπ: “Πάντα κοιτάω τις ακαδημίες πριν αγοράσω παίκτες”

411

Την προτίμησή του στους “μικρούς” της Λίβερπουλ δείχνει ο Γερμανός τεχνικός πριν κάνει οποιαδήποτε μεταγραφική κίνηση από άλλους συλλόγους.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, είναι γνωστός για την προτίμησή του στους ανερχόμενους ποδοσφαιριστές της ομάδας του. Το ίδιο έπραξε ως προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, το ίδιο κάνει και στον αγγλικό σύλλογο.

Ο έμπειρος προπονητής, εξετάζει πάντα τους παίκτες της ακαδημίας των «κόκκινων» στο Κίρκμπαϊ με σκοπό την ανεύρεση μικρών «διαμαντιών». Μόνο τους τελευταίους 12 μήνες, ο Κλοπ έχει δώσει ευκαιρία να κάνουν ντεμπούτο οι: Ράιαν Κέντ, Κόνορ Ράνταλ, Σέγι Ότζο, Κέβιν Συιούαρτ και Όβι Εχάρια. Αλλά και στους ακόμα μικρότερους Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ και Μπεν Γούντμπερν.

«Πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να καταλάβουν ότι είναι υπολογίσιμοι και έχουν την προοπτική για να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό», δήλωσε ο Κλοπ.

«Σας υπόσχομαι ότι προτού κάνουμε κάποια μεταγραφή πάντα κοιτάμε τους παίκτες των ακαδημιών μας. Έτσι θα πρέπει να γίνεται για το μέλλον μας, ακόμα και στον τρελό κόσμο των μεταγραφών που ζούμε».

«Είναι σημαντικό για εμάς, ακόμα και αν δεν τα καταφέρουν στην πρώτη ομάδα, να πάρουν την καλύτερη δυνατή μόρφωση που μπορούν. Πάντα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Η βελτίωση πολλές φορές σημαίνει να αλλάζεις κάποια πράγματα και κάποιες άλλες πρέπει απλά να περιμένεις».

Ο Γιούργκεν Κλοπ πραγματοποιεί συχνές επισκέψεις στις ακαδημίες της Λίβερπουλ, ψάχνοντας συνεχώς για ταλέντα τα οποία στο μέλλον θα στελεχώσουν τον βασικό κορμό της ομάδας.

Υμνους για Κλοπ ο Μαραντόνα

Το να πει καλή κουβέντα ο Ντιέγκο Μαραντόνα για κάποιον, δεν το λες και συνηθισμένο. Το να πει καλή κουβέντα για κάποιον που ασχολείται με το ποδόσφαιρο είναι μάλλον σπάνιο. Κι όμως ο Γιούργκεν Κλοπ το κατάφερε κι αυτό.

Ο –κατά πολλούς- κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον 49χρονο Γερμανό, παρότι ο ίδιος δεν έγραψε ιδιαίτερα χρυσές σελίδες στην προπονητική.

«Λατρεύω αυτό που μεταδίδει ως προπονητής» δήλωσε στην ισπανική Marca και συνέχισε: «Μου άρεσε από τότε που ήταν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ αλλά και τώρα στη Λίβερπουλ. Ο Κλοπ πηγαίνει πάντα μπροστά», τόνισε ο Μαραντόνα.