Αλλάζει το εθνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη…

408
CIES

Ολοένα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής παίρνουν οι αλλοδαποί από ημεδαπούς παίκτες στο Big 5 του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Κι όπου : Big 5 βέβαια, τα 5 κορυφαία Πρωταθλήματα της «Γηραιάς ηπείρου».

Οι αλλοδαποί εξελίσσονται πλέον, σε κυρίαρχο «σώμα» αυτών των Πρωταθλημάτων – κατά το CIES, Football Observatory – επηρεάζοντας σαφώς το «σώμα» των ημεδαπών. Και βέβαια, έτσι αλλάζει το εθνικό ποδόσφαιρο. Άρα κι η εθνική  Ομάδα κάθε μίας από αυτές τις χώρες…

Στην Πρέμιερ Λιγκ πάντως, η κατάσταση είναι η χείριστη. Τούτο δε, επειδή κάτω από 50% χρόνο συμμετοχής  (σε 51 από τις 98 ομάδες) είναι η Τσέλσι (17%), η Μαν. Σίτι (17%) και η Άρσεναλ (23%).  Κι οι τρεις  (σύμπτωση;) έχουν αλλοδαπούς προπονητές.

Συνολικά δε στην Α΄ Εθνική της Αγγλίας  οι 16 στις 20 ομάδες της έχουν ποσοστό συμμετοχής ημεδαπών κάτω από 50%. Η Έβερτον είναι η μοναδική ομάδα εκ των πρωτοπόρων του Πρωταθλήματος η οποία έχει πάνω από 50% συμμετοχής ημεδαπών παικτών… .

Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν πρωτοπόρος για τους ημεδαπούς είναι η Οσασούνα έχει 97%, στην Λιγκ 1 η Νανσί 92%, στην Μπουντσελίγκα η Φράιμπουργκ 84% και στη Σέριε Α η Σασουόλο 86% .

Στην Πρέμιερ Λιγκ πρωτοπόρος για τους αλλοδαπούς είναι  η Γουότφορντ με 91%, στην Πριμέρα Ντιβιζιόν είναι η Σεβίλλη  με 73%, στη Λιγκ 1 65%, στην Μπουντεσλίγκα είναι η Αουγκσμπουργκ 83% και στη Σέριε Α η Ουντινέζε με το εκπληκτικό 99% !

Ρίξτε μία ματιά στους σχετικούς πίνακες της CIES. Αξίζει τον κόπο…

CIES, Football Observatory