«Γόρδιος δεσμός» η καταλληλότητα των γηπέδων

356

Αρκετά μεγάλο θέμα έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες που έχει να κάνει με τις άδειες καταλληλότητας των γηπέδων… λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων που έχει προγραμματίσει η ΕΠΣ Ζακύνθου… Ένα απίστευτο «γαϊτανάκι» έχει στηθεί και η διοργανώτρια προσπαθεί να λύσει τον ¨γόρδιο δεσμό» με τρόπο σωστό και όχι με το σπαθί του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ως γνωστόν ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής έδωσε παράταση δύο μηνών για τις άδειες καταλληλότητας όλων των γηπέδων έτσι ώστε να μπορέσει η επιτροπή καταλληλότητας που συστάθηκε στο τέλος του καλοκαιριού (Αύγουστος) να επισκεφτεί τα γήπεδα για να μπορέσει να δώσει το πράσινο φως στον Δήμο και εν συνεχεία στην ΕΠΣ για να γίνουν τα παιχνίδια… Το θέμα όμως δεν είναι τόσο απλό, είναι περίπλοκο καθώς μπορεί να υπάρχει παράταση άλλη η επιτροπή δεν έχει τελειώσει την διαδικασία και ως εκ τούτου δεν μπορεί να δώσει επίσημο έγγραφο ότι μπορούν να γίνουν παιχνίδια.

Το Προεδρείο της ΕΠΣ από την μεριά του πίεσε χθες τον Γιώργο Φλωράκη ( Ειδικός επιστημονικός Σύμβουλος της Γ.Γ.Α) για να πάρει επίσημο έγγραφο το οποίο θα πιστοποιεί ότι μπορεί να γίνουν αγώνες μέχρι να ολοκληρώσει επίσημα το έργο της η Επιτροπή Καταλληλότητας… Ο συγκεκριμένος άνθρωπος μίλησε δεκάδες φορές χθες με το Γραμματέα της Ένωσης Χαρ. Ραυτόπουλο αλλά και με μια φορά Υπεύθυνο Αθλητισμού Γιάννη Στάθη ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να υπάρξει νομιμότητα στην όλη διαδικασία για να βάλει την υπογραφή του.

Το ίδιο ζήτησε και η ΕΠΣ του νησιού από τον συγκεκριμένο άνθρωπο που χθες απέφυγε να δώσει γραπτές διαβεβαιώσεις ότι μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Πέμπτης ο κος Φλωράκης θα συζητήσει με το νομικό επιτελείο της Γ.Γ.Α και εν συνεχεία θα ενημερώσει το προεδρείο της Ζακυνθινής Ένωσης για το αν θα μπορέσει να γίνει κανονικά η πρώτη αγωνιστική της Α΄ και Β΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ζακύνθου…

Αξίζει να σημειώσουμε ότι χθες Τετάρτη η Επιτροπή επισκέφτηκε 4 γήπεδα… Συγκεκριμένα επισκέφτηκε πρώρα το γήπεδο στα Πηγαδάκια και εν συνεχεία της Λιθακιάς, του Μαχαιράδου και των Αμπελοκήπων. Επίσης χθες στα γραφεία της Ένωσης στο Γαϊτάνι έγινε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για να παρθούν αποφάσεις και να ακουστούν λύσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Η νέα διοίκηση της Ένωσης προσπαθεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς να υπάρξει καμιά παρατυπία και μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι του κράτους. Για αυτόν τον λόγο κανείς δεν είναι διατεθειμένος να παρατυπήσει και να αρχίσει πρωτάθλημα αν δεν δοθούν οι απαραίτητες επίσημες γραπτές διαβεβαιώσεις.

Πηγή:ioniansports.gr