Επιστολή για την κατάσταση στο ΔΑΚ Αργοστολίου

348

Επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, έστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Α.Ο. Φωκάτων κ. Νίκος Φωκάς, σχετικά με την ακαταλληλότητα του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Παρακάτω η επιστολή

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Είμαι κάτοικος Κεφαλονιάς και ως γονέας και μόνο με μοναδικό μου κίνητρο την αγάπη για τον τόπο μου,τον αθλητισμό και τα παιδιά θέλω να σας εκφράσω τις ανησυχίες μου για το μέλλον των παιδιών του Νομού μας.

Η ενασχόληση των παιδιών μας με τον αθλητισμό θεωρείται θέμα πρωτίστης σημασίας.Οι γονείς πρέπει να παροτρύνουμε τα παιδιά μας να ασχολούνται με τον αθλητισμό γιατί μέσω αυτού και ειδικότερα μέσω των ομαδικών αθλημάτων προετοιμάζονται να ενταχθούν με ομαλό τρόπο στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, ενώ συγχρόνως αποφεύγουν σε μεγάλο βαθμό τα επικίνδυνα μονοπάτια.
Πώς όμως τα παιδιά μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό όταν η ίδια η πολιτεία τους στερεί αυτό το δικαίωμα;

Οι κάτοικοι του Αργοστολίου με τις γύρω περιοχές ξεπερνούν τις 15.000 και το ένα και μοναδικό Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου δεν λειτουργεί λόγω ακαταλληλότητας λόγω και των ισχυρών σεισμών το 2014 και πλημμύρας το 2015 που έπληξε το Αργοστόλι. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα παιδιά μας να μην έχουν πρόσβαση σε κάποια αθλητική εγκατάσταση και να μην μπορούν να αθληθούν.

Επίσης λόγω της ακαταλληλότητας του γηπέδου σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες έχουν διαλυθεί αρκετά ποδοσφαιρικά Σωματεία στον Νομό μας.
Πού στέλνετε τα παιδιά μας και που τα οδηγείτε όταν δεν τους δίνετε το δικαίωμα στην άθληση; Αυτό είναι ντροπή για όλους μας.

Κάνω έκκληση σε όλους τους αρμόδιους για το θέμα που είναι ταυτόχρονα και υποχρέωση τους και έχουν την ηθική ευθύνη για το μέλλον των παιδιών μας να καταστήσουν το συντομότερο δυνατόν κατάλληλο για άθληση το Δημοτικό στάδιο Αργοστολίου.

Ευελπιστούμενος ότι τα παραπάνω θα τύχουν της δικής σας εγκρίσεως και αποδοχής περιμένουμε όλοι οι Κεφαλονίτες την άμεση αποκατάσταση του γηπέδου μας προς όφελος των παιδιών μας και του κοινωνικού συνόλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
Γραφείο Κ. Υφυπουργού Αθλητισμού
Γραφείο Κ. Περιφερειάρχη
Γραφείο Κ. Αντιπεριφερειάρχη
Γραφείο Κ. Βουλευτή
Γραφείο Κ. Δημάρχου
ΚΕΔΗΚΕ

ΕΠΣΚΙ

Τοπικά μέσα ενημέρωσης

Με εκτίμηση

Νικόλαος Διον. Φωκάς

Φωκάτα Κεφαλονιάς