ΠΑΟΚ: Φυτώριο γένους θηλυκού

182

Τη δική του πολύ μεγάλη παράδοση στο γυναικείο ποδόσφαιρο έχει δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ από τις αρχές του 2000 μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, από το 2002 μέχρι σήμερα κατακτήσει 11 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα και 4 νταμπλ και είναι η ομάδα που συμμετέχει σταθερά και στο Champions League (μεγάλο πόθο της ανδρικής ομάδας του Δικεφάλου).

Αν ψάξει κανείς να βρει τα μυστικά της επιτυχίας σίγουρα θα σταθεί στο ταλέντο των παικτριών (Ελληνίδων όπως η Θωμαή Βαρδαλή που έφτασε να κάνει καριέρα στις στις ΗΠΑ και ξένων) που αγωνίζονται εδώ και χρόνια στον ΠΑΟΚ και στο μεράκι των ανθρώπων του Ερασιτέχνη και ειδικά του εφόρου Γιώργου Προύσαλη.Υπάρχει, όμως και κάτι ακόμη. Ότι η δουλειά αρχίζει από τις μικρές ηλικίες.

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει εδώ και χρόνια Ακαδημίες γυναικείου, στις οποίες, πλέον, περίπου 80 μικρά κορίτσια ηλικίας 5 χρονών και άνω μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου κάτω από την καθοδήγηση ενός εξειδικευμένου τιμ προπονητών.

Οι προπονήσεις γίνονται στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου “Λεόντων” που περιλαμβάνει δυο κλειστά γήπεδα 5Χ5, ένα ανοιχτό 8Χ8 και ένα 11Χ11, καθώς και αποδυτήρια, ιατρείο, γυμναστήριο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Υπεύθυνος του τμήματος είναι ο Χρήστος Παρασκευόπουλος ο οποίος βρίσκεται σε συνεργασία με τον έφορο του τμήματος γυναικείου ποδοσφαίρου Γιώργο Προύσαλη και υπάρχουν τέσσερα ξεχωριστά τμήματα, ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία.

Αναλυτικά:

Pre-Junior (με προπονητή τον Λευτέρη Κανάτα): Συμμετέχουν κορίτσια γεννημένα από το 2006 έως το 2011 (τα πιο μικρά που εντάχθηκαν φέτος στο τμήμα!).

Junior (με προπονήτρια τη Γιώτα Τσελέκογλου): Συμμετέχουν κορίτσια γεννημένα το 2004 και το 2005.

Προπαιδικό (με προπονήτριες τη Δήμητρα Παντελιάδου και Γιώτα Τσελέκογλου): Συμμετέχουν κορίτσια γεννημένα το 2002 και το 2003.

Παιδικό (με προπονητή τον Λευτέρη Κανάτα): συμμετέχουν κορίτσια γεννημένα το 1999, το 2000 και το 2001.

Οι εγγραφές στο τμήμα γίνονται όλο τον χρόνο και για όσους διαπιστώνουν ότι στα κοριτσάκιά τους, εκτός από κούκλες αρέσει να παίζουν και με μπάλα ποδοσφαίρου μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνα: 2310602856 και 6947601022 (Χρήστος Παρασκευόπουλος).