Η μπάλα είναι, τελικά, μόνο η αφορμή…

457

Οι πρόσφυγες είχαν την τιμητική τους σ’ ένα διαφορετικό ποδοσφαιρικό αγώνα, που διοργανώθηκε στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, με τη μία ομάδα να είναι ντυμένη στα χρώματα του ΠΑΟΚ!

Οι πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, που έχουν «κολλήσει» στην Ελλάδα στο δρόμο προς άλλες χώρες της Ευρώπης, έκαναν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά τους στα κέντρα φιλοξενίας και τα στρατόπεδα προσφύγων, για να παίξουν σ’ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, που διοργανώθηκε από την υπηρεσία μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα, με το οποίο ουσιαστικά ξεκίνησε ένα τουρνουά, που θα περιλαμβάνει και τοπικές ομάδες ερασιτεχνών.

Το πρώτο παιχνίδι την Παρασκευή έγινε σ’ ένα εντελώς παρατημένο ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Νέα Καβάλα, όπου δεν υπήρχαν καλά καλά λευκές γραμμές σ’ ολόκληρο τον αγωνιστικό, με τους θεατές να είναι καθισμένοι στο γρασίδι ή ανεβασμένοι στο πρεβάζι μιας μισό-χτισμένης κερκίδας, για να έχουν λίγο καλύτερη θέα.

«Όμως για τους διοργανωτές, ο ποδοσφαιρικός αγώνας που έληξε ισόπαλος 1-1, ήταν ένα το πρώτο βήμα προς μια φυσιολογική ζωή κάποιων ανθρώπων που διέφυγαν τον πόλεμο και έμειναν στην Ελλάδα στο ταξίδι τους προς την Ευρώπη», μεταδίδει χαρακτηριστικά το Associated Press.

Πηγή: gazzetta.gr