Αβραάμ Κουλπαλίδης: Πώς έφτασα στην Ολλανδία

198

Ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που για τα ελληνικά δεδομένα δεν αρκούσε, κάνει πλέον καριέρα στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Ολλανδική ”Vitesse Delft”.
Ο λόγος για τον 20χρονο, Αβραάμ Κουλπαλίδη, γεννημένο στις 9/2/1996 στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής.

Ο νεαρός αμυντικός ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στους Μπέμπηδες 2000 απ’ όπου έκανε μεταγραφή στην Κ 17 της Βέροιας και αποχώρησε με ένα μεγάλο παράπονο, αφού την τελευταία μέρα των μεταγραφών του έκαναν… πρόχειρη ενημέρωση ότι δεν τον χρειάζεται η ομάδα.
Ο Κουλπαλίδης μίλησε για την εμπειρία που έζησε στις ελληνικές ομάδες και για την μεγάλη απόφαση να αφήσει πίσω την οικογένεια του και να μετακομίσει στο εξωτερικό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
‘Στην ομάδα της Κ 17 στην Βέροια δεν είχα καθόλου καλή αντιμετώπιση και αναγκάστηκα να φύγω την τελευταία μέρα των μεταγραφών και να μεταγράφω στην ομάδα του Φοίνικα Καλαμαριάς. Η Διοίκηση του Φοίνικα μου φέρθηκε άψογα και την ευχαριστώ πολύ γι αυτό.
Αρχικά, ο προπονητής ήταν πολύ θετικός μαζί μου, στη συνέχεια άλλαξε η συμπεριφορά του, με συνεπεία να σταματήσω το ποδόσφαιρο πολύ απογοητευμένος.
Το μικρόβιο μέσα μου δεν έλεγε να με αφήσει και έτσι ξεκίνησα τις προπονήσεις στα Μουδανιά όπου αγωνίζονταν στην Γ εθνική και ευχαριστώ πολύ τον τότε προπονητή της ομάδος κ. Απόστολο Πάππα που με δέχτηκε όπως επίσης και τον κ. Απόστολο Μαστρανέστη που μου έκανε ατομικές προπονήσεις και με πίστευε πολύ ως ποδοσφαιριστή.
Τότε ήταν που έκανα την σπουδαία γνωριμία για μένα με τον σημερινό μου ατζέντη κ. Αχιλλέα Χατζηνικολάου, ο όποιος πίστεψε στην αξία μου και μέσω αυτού μεταγράφηκα στην ομάδα του Αγροτικού Αστέρα οπού έκανα μια πολύ σημαντική χρονιά που μου έδωσε πολλά εφόδια για μετέπειτα.
Από κει και πέρα ξεκίνησε το μεγάλο όνειρο για τη μεταγραφή μου στη Χαχλάντια Κ23 όπου αγωνιζόταν στην Γ Εθνική της Ολλανδίας και φτάσαμε έως και το κύπελλο ερασιτεχνών Ολλανδίας.
Στη συνέχεια ανέβηκα στην πρώτη ομάδα της Χαχλαντία η οποία δυστυχώς όμως λόγω οικονομικών προβλημάτων διαλύθηκε και μεταγράφηκα στην Vitesse Delft όπου αγωνίζομαι στην κατηγορία της Δ’ Εθνικής όπου λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι κάναμε μίνι προετοιμασία στην Πορτογαλία παρέχοντας μέχρι και αυτοκίνητο στους παίκτες της.

Η απόφαση να εγκαταλείψω την Ελλάδα δεν πάρθηκε εύκολα. Μέτα από πολλές συζητήσεις με τον μάνατζερ μου ο οποίος μου μετέφερε τις συνθήκες που επικρατούν στο Ολλανδικό ποδόσφαιρο κυρίως για έναν νέο ποδοσφαιριστή και με τη συγκατάθεση και συμπαράσταση των γονιών μου που βρίσκονται συνέχεια δίπλα μου, έφυγα για το μεγάλο ταξίδι στο όνειρο….

Αδικία και παράπονα

”Στην Ελλάδα νοιώθω ότι αδικήθηκα αρκετά και έχω βιώσει πολύ σκληρότητα στο πετσί μου γεγονός όμως που μ’ έκανε να ωριμάσω πιο γρήγορα.
Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχω συναντήσει πουθενά στην Ολλανδία. Αντίθετα υπάρχει σεβασμός και εμπιστοσύνη και το καλύτερο δώρο για εμένα ήταν όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με την ομάδα της Χαχλαντία κ23 και στα αποδυτήρια με έβαλαν οι συμπαίκτες μου και χόρεψα το Ζορμπά συρτάκι.
Οι διαφορές με την Ελλάδα είναι τεράστιες. Δίνουν ευκαιρίες σε νέους παίκτες κάτι που σπάνια γίνεται στην Ελλάδα.
Οι συνθήκες είναι πολύ υψηλού επιπέδου και καλύπτουν τις ανάγκες των νέων ποδοσφαιριστών, αφού λειτουργούν με επαγγελματικά πρότυπα ακόμη και σε χαμηλές κατηγορίες.

”Θέλω να ευχαριστήσω τον ατζέντη μου Αχιλλέα Χατζηνικολάου για την άψογη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια και αγάπη που δείχνει σε μένα και την οικογένεια μου και μεσώ αυτού κατάφερα να αγωνίζομαι και να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα. Στους νέους παίκτες που θέλουν πραγματικά να παίξουν ποδόσφαιρο να μην φοβηθούν να τολμήσουν να ξεφύγουν από τα ελληνικά τείχη… να κάνουν το μεγαλο βήμα”.

Με πληροφορίες από το matiespellas.gr