Σε δασκάλους αντί γυμναστές ανατέθηκε το μάθημα της Φυσικής Αγωγής

265

Σημαντικές αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναθέσει τη διδασκαλία του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής σε δασκάλους, όπως επισημαίνει με ερώτησή της η Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή.

Η κ. Καραμανλή κατηγορεί το Υπουργείο Παιδείας για προχειρότητα και για προσπάθεια να καλύψει με… αλχημείες τα κενά στα σχολεία. Οι δάσκαλοι μέσα από ταχύρρυθμα σεμινάρια, στα οποία την επιμόρφωση δεν αναλαμβάνουν καν ειδικοί στη Φυσική Αγωγή, καλούνται να αποκτήσουν επαφή με το αντικείμενο. Όπως τονίζει η Βουλευτής Β΄Αθηνών , με τέτοιες διαδικασίες, σχεδιασμένες «στο πόδι» οι εκπαιδευτικοί σε καμία περίπτωση δεν αποκτούν την απαιτούμενη διδακτική επάρκεια, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Η κ. Καραμανλή, αφού υπογραμμίζει την υποβάθμιση του μαθήματος και της επιστήμης της Φυσικής Αγωγής, αλλά και τους κινδύνους που συνεπάγονται για την υγεία των μαθητών, ρωτά τον Υπουργό Παιδείας:

• Σε πόσα σχολεία έχει ανατεθεί η διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής σε δασκάλους
• Αν προτίθεται να ανακαλέσει τη σχετική ανάθεση και να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας μέχρι πρότινος βρισκόταν στη φάση ανίχνευσης των κενών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, γεγονός που μαρτυρά ότι η εικόνα του «άριστα 20», που προσπάθησε να παρουσιάσει η κυβέρνηση με τον αγιασμό, ότι δηλαδή τα σχολεία θα λειτουργούν χωρίς ελλείψεις, δεν είναι πραγματική.

Κι αυτό, παρ’ όλα τα μέτρα που πήρε το υπουργείο Παιδείας μέσα στο καλοκαίρι, μειώνοντας διδακτικές ώρες από τα προγράμματα των σχολείων προκειμένου να χρειαστεί λιγότερους εκπαιδευτικούς φέτος.

Ανάμεσα σ’ αυτά τα μέτρα που φαίνεται ότι υλοποιούνται είναι και η πρόβλεψη ότι ο δάσκαλος θα αναγκάζεται να διδάσκει μαθήματα ειδικοτήτων (γυμναστική, μουσική, εικαστικά, θεατρική αγωγή) εάν δεν προσλαμβάνονται οι αντίστοιχοι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων στα σχολεία.

Δείτε την εγκύκλιο που απέστειλε ο σχολικός σύμβουλος της Αττικής καλώντας σε επιμορφωτική συνάντηση στους Αγίους Αναργύρους, δασκάλους που τους έχουν ανατεθεί τέτοιες ειδικότητες!