Ο λύκος της Ρωσίας (pics)

311

Ένας λύκος, τον οποίο «βάφτισαν» Ζαμπιβάκα, θα κλέψει την παράσταση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 που θα φιλοξενηθεί στη Ρωσία. Το όνομα που δόθηκε στην μασκότ στα ρωσικά σημαίνει «αυτός που σκοράρει» και κέρδισε στον εθνικό διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από ένα εκατομμύριο Ρώσοι. Ο λύκος είναι σχέδιο της Εκατερίνα Μποτσάροβα και επελέγη με το 53% των ψήφων, έναντι μιας τίγρης και μιας γάτας.

«Είμαι σίγουρος πως ο Ζαμπιβάκα θα έχει μεγάλη επιτυχία στους οπαδούς τόσο στο κύπελλο συνομοσπονδιών το 2017, όσο και στο παγκόσμιο κύπελλο το 2018», σχολίασε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Βιτάλι Μούτκο, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας.

Επισήμως, η μασκότ στα παγκόσμια κύπελλα ποδοσφαίρου έχει καθιερωθεί από το 1966, όταν το Μουντιάλ που διοργανώθηκε στη Μεγάλη Βρετανία είχε ως μασκότ, τον Γουίλι, ένα λιονταράκι που φορούσε μια φανέλα με τα χρώματα της βρετανικής σημαίας η οποία έγραφε πάνω της World Cup. Από τότε, κάθε τέσσερα χρόνια, οι διοργανωτές του παγκοσμίου κυπέλου, επιλέγουν την δική τους μασκότ, η οποία γίνεται αναπόσπαστο μέρος της διοργάνωσης.

Το πρώτο στην ιστορία Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στη Ρωσία, θα πραγματοποιηθεί από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2018. Οι αγώνες της διοργάνωσης θα διεξαχθούν στη Μόσχα, στο Καλίνινγκραντ, στην Αγία Πετρούπολη, στο Βόλγκογκραντ, στο Καζάν, στο Νίζνι Νόβγκοροντ, στη Σαμάρα, στο Σαράνσκ, στο Ροστόβ, στο Σότσι και στο Εκεταρίνεμπουργκ.

 
Ο λύκος της Ρωσίας (pics)