Ο τερματοφύλακας που αποκρούει πέναλτι και οδηγεί…ταξί

148
Είναι από την Κάρπαθο, αλλά τώρα βγάζει το ψωμί του στο Ηράκλειο, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην ομάδα του Αλμυρού. Είναι πολύπειρος τερματοφύλακας, έχοντας θητεύσει και στον Πανιώνιο στο πλευρό των Ντρόμπνι και Πουρλιοτόπουλου! Αυτός είναι ο Γιάννης Μαργαρίτης, ο οποίος πρόσφατα έγινε ήρωας με τα τρία πέναλτι που έπιασε στο ματς με τις Μοίρες οδηγώντας την ομάδα του στους «16» του Κυπέλλου.

Στο Ηράκλειο ήρθε πριν λίγους μήνες, όταν τον Αύγουστο ανακοινώθηκε από τον Αλμυρό. Ετσι άφησε για λίγο το…ταξί που οδηγεί στην Κάρπαθο και ταξίδεψε μαζί με τη σύζυγο του ως την Κρήτη. Και πως θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά η σύζυγος του, όταν το 2015 είχε δεχτεί μια τόσο πρωτότυπη πρόταση γάμου από τον αγαπημένο της;

Ο τερματοφύλακας του Απόλλων Βωλάδος τότε, Γιάννης Μαργαρίτης, πριν το παιχνίδι της ομάδας του με το Σπόα για το Ποσειδώνιο Κύπελλο Καρπάθου, έκανε έκπληξη στην αγαπημένη του, Σοφία, ζητώντας του να τον παντρευτεί! Στο όλο σκηνικό, βοήθησαν οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων όπως επίσης και οι διαιτητές, ενώ όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο είδαν κάτι που μόνο στην τηλεόραση είχαν παρακολουθήσει και δεν περίμεναν πως μπορεί να συμβεί στο νησί τους!

«Είναι μια καινούργια εμπειρία για μένα και την απολαμβάνω. Τα γήπεδα στην Κρήτη είναι πολύ καλά και γενικά υπάρχει άλλη φιλοσοφία.
Ο Αλμυρός έχει πολύ καλή οργάνωση και τις δυνατότητες να πάει ακόμα πιο μπροστά. Στόχος μας είναι να διακριθούμε στο Κύπελλο και να μπούμε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος», τονίζει στην «Πατρίς» ο 36χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος πριν από 15 χρόνια έκανε το άλμα από τον Ποσειδώνα Καρπάθου στον Πανιώνιο αλλά δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

«Πήγα στον Πανιώνιο σε μια εποχή που είχε σπουδαία ονόματα στο τέρμα, όπως τον Ντρόμπνι και τον Πουρλιοτόπουλο. Ήταν δύσκολο να μου δοθούν ευκαιρίες κι έτσι μετά από ένα διάστημα αποφάσισα για βιοποριστικούς λόγους να γυρίσω στην Κάρπαθο και να βοηθήσω τον πατέρα μου στο ταξί. Ποτέ φυσικά δεν άφησα το ποδόσφαιρο, έπαιξα σε ομάδες των Δωδεκανήσων και μέχρι σήμερα το ευχαριστιέμαι».

Όσο για τα τρία πέναλτι που έπιασε ο Μαργαρίτης στο παιχνίδι με τις Μοίρες, δεν αποτελούν προσωπικό του ρεκόρ. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο κατόρθωμα συνδυάζεται με πρόκριση της ομάδας του. Στο παρελθόν είχε αποκρούσει και 4 πέναλτι!
Με τέτοιες εμφανίσεις… ενδεχομένως και να έχασε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έναν καταπληκτικό πορτιέρο…