Μελισσάς: “Η Κ19 του Άρη έχει το ίδιο πλάνο με την πρώτη ομάδα”

526

Ο Πασχάλης Μελισσάς, ο οποίος σε ηλικία 34 ετών αφότου ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Άρη ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας Νέων του συλλόγου, μίλησε στο acadimies.gr.

Ο πρώην παίκτης των «κιτρίνων» (μέχρι το τέλος της περσινής σεζόν) και νυν προπονητής της Κ19 του Άρη που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Νέων της Football League, αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας του, αλλά και στους δικούς του ως νέος τεχνικός για πρώτη φορά.

Επισήμανε ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση στα τμήματα υποδομής του Άρη και τόνισε ότι η Κ17 και η Κ19 του συλλόγου δουλεύουν με βάση το πλάνο της πρώτης ομάδας ώστε να το αφομοιώνουν τα παιδιά που προετοιμάζονται για το μέλλον.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε στο acadimies.gr:

Θέτοντας τον στόχο της ομάδας του για τη νέα σεζόν είπε:

«Στόχος είναι να αφομοιώσουν τα παιδιά την τακτική και τη νοοτροπία της πρώτης ομάδας, όπως και το λειτουργικό κομμάτι. Είναι δύσκολο βέβαια να γίνει αυτό άμεσα. Φέτος και του χρόνου που είναι δύο μεταβατικές σεζόν, θέλουμε να βγάλουμε όσα παιδιά μπορούμε για την πρώτη ομάδα και να δημιουργήσουμε έναν κορμό που θα πλαισιώσει την πρώτη ομάδα τα επόμενα χρόνια. Μαγικά στο ποδόσφαιρο δεν γίνονται. Αν δεν δουλέψεις σωστά και με προγραμματισμό δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα».

Αναφορικά με τη συνεργασία με την πρώτη ομάδα και τον Νίκο Αναστόπουλο ξεκαθάρισε ότι:

«Δουλεύουμε σε συνεργασία με τον Νίκο Αναστόπουλο, τον προπονητή της πρώτης ομάδας. Η Κ17 και η Κ19 που υπάγονται στην ΠΑΕ Άρης, ακολουθούν και εφαρμόζουν το τακτικό πλάνο της πρώτης ομάδας. Δηλαδή όσον αφορά την αγωνιστική φιλοσοφία προετοιμάζονται όπως και η πρώτη ομάδα, με την ίδια τακτική και το ίδιο σύστημα και τον ίδιο τρόπο λειτουργίας».

Επίσης, σημείωσε ότι φέτος έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στα τμήματα υποδομής του Άρη, λέγοντας:

«Έχουν αλλάξει πολλά στον λειτουργικό τομέα των ακαδημιών του Άρη. Πέρσι τα παιδιά έβγαλαν τη χρονιά με δικά τους έξοδα! Δεν υπήρχε οργάνωση. Φέτος η Κ17 και η 19 ανήκουν στην ΠΑΕ, λειτουργούν οργανωμένα, σαν κανονικές επαγγελματικές ομάδες. Παρέχονται τα πάντα στα παιδιά και οι συνθήκες για ποδόσφαιρο είναι οι καλύτερες δυνατές».

Όπως είναι γνωστό, ο Πασχάλης Μελισσάς αγωνιζόταν στον Άρη μέχρι το τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, όταν και σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας Νέων του Άρη αποτελεί την πρώτη προπονητική του εμπειρία και για την πρώτη του παρουσία στους πάγκους δήλωσε:

«Είναι πολύ ευχάριστο σαν επάγγελμα. Αν το αγαπάς μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα. Το είχα προγραμματισμένο να γίνω προπονητής όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο και πιστεύω πως ήταν το κατάλληλο τάιμινγκ να αναλάβω την Κ19 του Άρη. Κάθε προπονητής έχει προσδοκίες, όμως δεν θέλω να προτρέχω. Θέτω σε προτεραιότητα το πώς θα μάθω τα παιδιά και θα τα βοηθήσω. Με ενδιαφέρει περισσότερο να ασχοληθώ με τα τμήματα υποδομής ως προπονητής γιατί εκεί «πονάει» το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Τέλος, όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος Νέων της Football League στις 6 Νοεμβρίου ανέφερε:

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εχουμε ενημερωθεί για την ημερομηνία έναρξης από το καλοκαίρι και δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση για εμάς. Ξεκινήσαμε προετοιμασία αρχές Σεπτέμβρη και δουλεύουμε συστηματικά, δίνοντας και φιλικά παιχνίδια».