Αλλάζει προπονητικό η Λίβερπουλ

178

Οι διοικούντες την Λίβερπουλ αποφάσισαν να συγχωνεύσουν το προπονητικό κέντρο της πρώτης ομάδας με αυτό των ακαδημιών, με στόχο να υπάρξει σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των ομάδων και να γίνεται καλύτερη αξιοποίηση των ταλέντων στα φυτώρια του συλλόγου.

Το προπονητήριο των «ρεντς» είναι το «Melwood», το οποίο αγοράστηκε το 1950 από την τοπική διοίκηση του «St. Francis Xavier College». Αυτό ανακαινίστηκε το 2001, όταν τεχνικός της Λίβερπουλ ήταν ο Ζεράρ Ουγιέ, καθώς είχε ζητήσει εκμοντερνισμό των εγκαταστάσεων.

Ωστόσο, το νυν προπονητικό κέντρο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλου του οργανισμού της Λίβερπουλ λόγω χωριτικότητας, με αποτέλεσμα οι ακαδημίες να προπονούνται μερικά χιλιόμετρα μακριά σε μια άλλη εγκατάσταση με το όνομα «Kirkby». Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι της άποψης, ότι αυτό που συμβαίνει δεν ωφελεί την ομάδα, καθώς δεν μπορεί να έχει καθημερινή επαφή με τις ακαδημίες και τους προπονητές της ενώ παράλληλα δεν υπάρχουν και στιβαρές σχέσεις των νεώτερων παικτών με αυτούς από την πρώτη ομάδα.

Δυστυχώς για τον Κλοπ, το «Melwood» δεν είναι εφικτό να μεγαλώσει σε έκταση και προκειμένου να πετύχει το σκοπό του είναι πολύ πιθανό η πρώτη ομάδα να μετακομίσει στις εγκαταστάσεις των ακαδημιών, όπου ο χώρος είναι μεγαλύτερος.

Το όλο εγχείρημα βρίσκεται ακόμη σε «εμβρυακό στάδιο», καθώς ακόμη γίνονται αναγνωριστικές συζητήσεις, όμως είναι πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον η μετακίνηση να συμβεί.