«Θα είμαι εκεί, στην πιο σημαντική σου στιγμή». Μια ευχή που βγήκε αληθινή!

282

Η Ειρήνη Δαρμή έκανε μια ευχή #apoagapi! Ήθελε να είναι κοντά στον 12χρονο γιο της Μάνο, στο τουρνουά ποδοσφαίρου που συμμετείχε στην Σουηδία και είδε την ευχή της να γίνεται πραγματικότητα, χάρη στην Amita.

Ο Μάνος πριν ακόμα γεννηθεί κλωτσούσε πολύ. Η έφεση του στο ποδόσφαιρο είχε γίνει… αισθητή από πολύ νωρίς. Και το επιβεβαίωναν συγγενείς και φίλοι. «Ποδοσφαιριστής θα γίνει», της έλεγαν και εκείνη ένιωθε να «ψηλώνει» από την υπερηφάνεια της κάθε φορά που το άκουγε.

Και οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν! Στα 4,5 ο Μάνος γράφτηκε στην ακαδημία ποδοσφαίρου της Αγίας Παρασκευής και στα 12 του ετοιμαζόταν να ταξίδεψει στην Σουηδία για να λάβει μέρος στο Gothia Cup, το μεγαλύτερο, διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου για νέους. Το μικρότερο μέλος της 18μελούς αποστολής της ομάδας της Αγίας Παρασκευής είχε αποδείξει πως η έφεση που είχαν διακρίνει οι γονείς του έκρυβε ένα ακατέργαστο ταλέντο, το οποίο έμελλε να βρεθεί και να διαγωνιστεί με την ομάδα του στο Γκέτενμπογκ, ανάμεσα σε 1.600 ομάδες από 80 χώρες.

Η Ειρήνη, ήταν αγχωμένη που για πρώτη φορά ο μικρός της θα έφευγε τόσο μακριά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμα και αν οι περιστάσεις δεν το επέτρεπαν, η ευκαιρία ήταν σημαντική για τον Μάνο και η μητέρα του ήθελε όσο τίποτα, αυτό που είχε καταφέρει ο γιος της με τη δική της σταθερή εμψύχωση και υποστήριξη, να το μοιραστούν και να το γιορτάσουν μαζί. Ήξερε όμως πως δεν θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί κι έτσι ευχήθηκε στην πλατφόρμα της Amita www.apoagapi.gr να βρίσκεται δίπλα του και να μην χάσει τη στιγμή των μεγάλων γκολ.

Και η Amita ανταποκρίθηκε! Με προσεκτικό συντονισμό και συνεχή συνεννόηση με την Ειρήνη, τον μπαμπά του Μάνου και τον προπονητή του, οργάνωσε για εκείνον την πιο απρόσμενη έκπληξη και χάρισε στην Ειρήνη το πιο ανεκτίμητο δώρο.

Την ημέρα του αποχωρισμού στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όταν ο Μάνος ρώτησε την Ειρήνη αν θα έρθει μαζί του, εκείνη φρόντισε να του αρνηθεί γλυκά. Αυτό που ο Μάνος δεν ήξερε ήταν ότι, 4 ώρες μετά την αναχώρηση της πτήσης του, η μητέρα του ξεκινούσε για τον ίδιο προορισμό, χάρη στο εισιτήριο -και την απόλυτη μυστικότητα- που είχε εξασφαλίσει η Amita.

Για τις επόμενες δύο μέρες, το κινητό της Ειρήνης έπρεπε να μπλοκάρει -βάσει σχεδίου. Μαμά και γιος δεν έπρεπε να έχουν καμία επικοινωνία μέχρι την έκπληξη. Όταν ο Μάνος μιλούσε με τον μπαμπά του στην Αθήνα, εκείνος τον καθησύχαζε πως η μητέρα του είναι στη δουλειά και το κινητό της έχει χαλάσει.

Η Ειρήνη, από την άλλη, αγωνιούσε μήπως φέρει τον Μάνο σε δύσκολη θέση. «Να σας πω, είναι 12 χρονών. Περνάει… φάση που δεν θέλει πολλά πολλά με τη μαμά του. Δεν είχα ιδέα αν θα χαρεί. Να εμφανιστώ έτσι ξαφνικά; Μπροστά σε όλα τα παιδιά της ομάδας; Σκεφτόμουν ότι δεν θα ήθελε καν να με αγκαλιάσει!», εκμυστηρεύτηκε.

Πόσο άδικο είχε. Όταν, λίγα λεπτά πριν τον μεγάλο αγώνα, ο Μάνος είδε την Ειρήνη μπροστά του να τον περιμένει με ένα πλατύ χαμόγελο και μια μεγάλη αγκαλιά, έβαλε στην άκρη την ντροπή του και έτρεξε αμέσως στην αγκαλιά της!

Η μητέρα του παρακολούθησε τον πρώτο του αγώνα γεμάτη χαρά και υπερηφάνεια. Όπως και όλους τους επόμενους. Και ο Μάνος έπαιρνε δύναμη και έδινε κάθε φορά τον καλύτερό του εαυτό, βλέποντας τη μαμά του στις κερκίδες να πανηγυρίζει για κάθε του σουτ.

Η Ειρήνη, γεμάτη συγκίνηση, είναι σίγουρη ότι θα ανατρέχει σε αυτήν την ανάμνηση για πάντα. «Χάρηκα τόσο πολύ που το έζησα όλο αυτό γιατί έχει μεγαλώσει και θα αρχίσει να φεύγει πια μακριά μου».

Η Ειρήνη ήταν μια από τις μητέρες που εμπιστεύτηκαν την Amita, μοιράστηκαν την ευχή τους στο www.apoagapi.gr και την είδαν να γίνεται πραγματικότητα. Πολλές ακόμα ευχές έχουν βγει αληθινές #apoagapi. Αν είστε κι εσείς μία από μητέρες που επιθυμούν να βρεθούν δίπλα σε μία σημαντική στιγμή των παιδιών σας, αλλά δεν έχετε τη δυνατότητα λόγω υποχρεώσεων ή άλλων περιορισμών, επισκεφτείτε την πλατφόρμα και τολμήστε να ευχηθείτε, πάντα #apoagapi.