Ο Μέσι και το δίπλωμα από τους Ολυμπιακούς του 2008

402

Είναι έτοιμος να συμπληρώσει την τρίτη δεκαετία της ζωής του και έχει κατακτήσει τα πάντα σε διασυλλογικό επίπεδο.

Χαμηλών τόνων και με …εκνευριστική ταπεινότητα, ο Λιονέλ Μέσι, φροντίζει να αποδίδει τα μέγιστα στον αγωνιστικό χώρο και αμέσως μετά να …εξαφανίζεται από τα φώτα της δημοσιότητας. Εξαίρεση αποτελεί η γνωστή υπόθεση φοροδιαφυγής, όπου ως εγκέφαλος φέρεται ο πατέρας του, με τον βραχύσωμο Αργεντινό να δηλώνει άγνοια, για την οικονομική διαχείριση της περιουσίας του, την οποία έχει αναλάβει -τουλάχιστον μέχρι προσφάτως- ο γενήτορας του.

Σε κάθε περίπτωση, ο 29χρονος άσος που αναμφισβήτητα είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Ιστορίας, φροντίζει όποτε του δίνεται η ευκαιρία, να στέκεται αρωγός σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους. Κι ενώ με την Μπαρτσελόνα έχει κατακτήσει πληθώρα τίτλων και προσωπικών διακρίσεων, με την εθνική Αργεντινής μετά έναν χαμένο τελικό στο Μουντιάλ του 2014 και διαδοχικές αποτυχίες στο Κόπα Αμέρικα της επόμενης διετίας. Το μοναδικό τρόπαιο που έχει κατακτήσει ως μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, είναι το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην διοργάνωση του Πεκίνου (2008). Διάκριση που συνοδεύεται παραδοσιακά από πιστοποιητικό δίπλωμα, το οποίο παραδίδεται σε κάθε μέλος της Ολυμπιακής ομάδας.

Αυτό ακριβώς το πιστοποιητικό, ο Μέσι το παρέδωσε χωρίς …δεύτερη κουβέντα, στον επικεφαλής ασφαλείας της αποστολής της Αργεντινής, Χοσέ Μαρία Παντάνο, ο οποίος το έθεσε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο άγνωστος πλειοδότης κατέβαλε 21.000 δολλάρια για να κρεμάσει στον τοίχο του σπιτιού του ένα κάδρο με την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι και αρκετοί συνάνθρωποι μας, είδαν την ζωή τους να βελτιώνεται έστω και για λίγο…