Χατζόπουλος: «Η Δράμα παραμένει ποδοσφαιρομάνα»

738

«Στο ποδόσφαιρο της Δράμας υπάρχει πολύ ταλέντο! Χρειάζεται όμως μεθοδική δουλειά προκειμένου να αξιοποιηθεί», επισήμανε στο acadimies.gr ο Γιάννης Χατζόπουλος, ένας από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους για να μιλήσει για τον τομέα των τμημάτων υποδομής του νομού.

Ο κ. Χατζόπουλος όντας προπονητής ο ίδιος, πλέον διαθέτει τη δική του ακαδημία ποδοσφαίρου, τους Μπέμπηδες Νέας Αμισού η οποία ανήκει στο δίκτυο σχολών ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο acadimies.gr για τα δρώμενα των ποδοσφαιρικών υποδομών της Δράμας. Αναλυτικά, τα όσα υπογράμμισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Παναγιωτίδη:

«Λειτουργούν 25 Ακαδημίες στη Δράμα και ενώ οι πέντε από αυτές ξεχωρίζουν ως οι καλά οργανωμένες. Υπάρχουν βεβαίως και τα τμήματα υποδομής της μεγάλης ομάδας της πόλης, της Δόξας Δράμας, που βρίσκονται σε άλλο επίπεδο. Τρεις ακαδημίες συνεργάζονται με το δίκτυο Football Prints της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ εμείς συνεργαζόμαστε με το αντίστοιχο δίκτυο των σχολών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός».

Αναφορικά με την στήριξη του Δήμου και τις τοπικής κοινωνίας στις Ακαδημίες ποδοσφαίρου της Δράμας, ο κ. Χατζόπουλος είπε:

«Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της εποχής, ο Δήμος στηρίζει όσο μπορεί. Δεν υπάρχουν τα κονδύλια που υπήρχαν παλαιότερα, όμως με βάση τις δυνατότητες υπάρχει στήριξη στο βαθμό που είναι εφικτό. Θα μπορούσαν σίγουρα να είναι καλύτερα τα πράγματα και μεγαλύτερη η στήριξη αν δεν υπήρχε η κρίση. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει κατανόηση επειδή όλοι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες. Ωστόσο, οι φορείς συντηρούν επαρκώς τα δημοτικά γήπεδα, κάνουν βελτιωτικά έργα όποτε κρίνεται απαραίτητο και γενικότερα φροντίζουν όσο μπορούν τις υποδομές.

Από κει και πέρα οι γονείς ως αρωγοί των σωματείων στηρίζουν τα παιδιά τους με τις συνδρομές που πληρώνουν στις ακαδημίες. Επίσης, κάθε ομάδα αναζητάει έσοδα μέσω των χορηγών που υπάρχουν στην περιοχή».

amisos_drama-xatzopoulos

Αναφορικά με το μέλλον των παιδιών που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της Δράμας, ο κ. Χατζόπουλος ανέφερε:

«Το ιδανικό είναι τα παιδιά που ξεχωρίζουν να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα της Δόξας Δράμας. Φυσικά όλοι επιθυμούμε να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ και να πρωταγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία όπως παλιά, με τα δικά μας παιδιά από εδώ από τη Δράμα.
Είναι όμως σαφές πως δεν πρόκειται να στερήσουμε από κανένα παιδί την ευκαιρία γίνει επαγγελματίας και να παίξει σε ομάδα άλλου νομού. Ευχόμαστε ολόψυχα να παίξουν ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο όσο περισσότερα παιδιά γίνεται.

Οσα ταλαντούχα παιδιά ξεχωρίζουν στα τοπικά πρωταθλήματα, είτε των Μικτών είτε των ερασιτεχνικών, εννοείται ότι τα στηρίζουμε. Ηδη ένα παιδί βρίσκεται στην Κ20 του Παναθηναϊκού προερχόμενο από τη Δράμα, ενώ άλλα τρία παιδιά ανήκουν πια στον ΠΑΟΚ και μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη».

Σχετικά με τη Δόξα Δράμας δήλωσε:

«Η Δόξα μεγαλούργησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι ευχή όλων μας να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία. Τελευταία, με την πτώση στην ερασιτεχνική κατηγορία και την οικονομική εκκαθάριση κάτι φαίνεται να αλλάζει. Φέτος ήρθε ο κ. Μπύρος και ως επενδυτής προσπαθεί να ανεβάσει την ομάδα. Με εμπιστοσύνη στο μέλλον θέλουμε να την ξαναδούμε στη Σούπερ Λιγκ».

Τέλος, ο Γιάννης Χατζόπουλος τοποθετήθηκε εκφράζοντας τη δική του άποψη για το δραμινό ποδόσφαιρο:

«Η Δράμα ήταν και θα παραμείνει ποδοσφαιρομάνα. Υπάρχει πολύ ταλέντο αρκεί να αξιοποιηθεί. Ο χώρος των τμημάτων υποδομής στο νομό βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Υπάρχει οργάνωση στις ακαδημίες και συνεχής βελτίωση. Με δουλειά και υπομονή όλοι ελπίζουμε να αναδειχθούν νέα ταλέντα από τη Δράμα που θα παίξουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

amisos_drama-1

…ακάθεκτοι συνεχίζουν οι “Μπέμπηδες”!

Μπορεί η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Νέας Αμισού ”ΜΠΕΜΠΗΔΕΣ” να μετρά μόλις έναν χρόνο επαναλειτουργίας και αυτός να συνδυάστηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος JUNIOR 2005-2006  της ΕΠΣ Δράμας, ωστόσο οι ιθύνοντες του συλλόγου συνεχίζουν με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και οργάνωση να ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα για το μέλλον…
Κι αυτό, αν μη τι άλλο, είναι ελπιδοφόρο στις δύσκολες εποχές που ζούμε!