Μαραντονα: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν σωτήρες»

360

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Clarin, αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στο ποδόσφαιρο της πατρίδας του.

Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου εξέφρασε την επιθυμία να εκπροσωπήσει την χώρα του στη FIFA.

«Δεν θέλω να γίνω πρόεδρος στην ομοσπονδία της Αργεντινής. Προτιμώ να εκπροσωπήσω την Αργεντινή στη FIFA. Για αυτό το θέμα θα μιλήσω με τον Ινφαντίνο. Η Ομοσπονδία θα πρέπει να βάλει ανθρώπους που ξέρουν από ποδόσφαιρο και δεν θα προδώσουν τον κόσμο. Θέλουμε μία ομοσπονδία με διαφάνεια που θα βοηθάει του συλλόγους. Επίσης θα πρέπει να γίνει μικρότερο το πρωτάθλημα. Δεν μου αρέσει το πρωτάθλημα με 30 ομάδες».

Ο «Πίμπε Ντ’ Όρο» εμφανίστηκε αισιόδοξος σε ότι αφορά την πρόκριση των «αλμπισελέστε» στα τελικά του Μουντιάλ.

«Όσοι περάσαμε από την Αργεντινή αφήσαμε πίσω μας μεγάλη κληρονομιά. Νομίζω πως αυτά τα παιδιά δεν θα μείνουν εκτός Μουντιάλ. Θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να τα καταφέρουν. Θα πρέπει να πάμε όλοι ενωμένοι και να μην υπάρχουν προδότες. Μόνο έτσι θα ξαναγίνουμε παγκόσμια ποδοσφαιρική δύναμη».

Ο Μαραντόνα ύψωσε ασπίδα προστασίας στον Λιονέλ Μέσι, τονίζοντας ωστόσο πως δεν υπάρχουν σωτήρες στο ποδόσφαιρο.

«Δεν υπάρχουν σωτήρες. Εάν δεν έχεις καλή ομάδα δεν θα νικήσεις. Δεν γίνεται η πίεση συνεχώς να είναι πάνω στον Μέσι. Πρόκειται για ένα φαινόμενο. Όλοι το ξέρουμε. Αρκετά όμως με τις συγκρίσεις. Είμαστε όλοι Αργεντίνοι και παρότι μεγάλωσε στη Βαρκελώνη έχει κάνει τα χρώματα της Αργεντινής τατουάζ στο κορμί του. Τραγουδάει τον εθνικό ύμνο, το ακούω. Θα πρέπει να σταματήσουν να τον εκνευρίζουν».

Ο «Ντιεγκίτο» δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Κουν Αγκουέρο κάνοντας λόγο για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος θυμάται τον καλό εαυτό του μόνο στη Μάντσεστερ Σίτι.

«Νομίζω ο Κουν τα πηγαίνει πολύ καλά στη Σίτι και πολύ άσχημα στην Εθνική. Τον σέβομαι και τον αγαπώ πάρα πολύ. Στέκομαι στο πόσο καλός παίκτης είναι και όχι στο τι συνέβη με την κόρη μου. Πρέπει να πω όμως πως ο κόσμος μας θυμάται από την Εθνική. Πρέπει να τα καταφέρεις και στον σύλλογο και στην Εθνική. Να γράψεις ιστορία και να σε χαιρετάει ο κόσμος στο δρόμο. Δεν αρκεί να έχεις πολλά χρήματα στην τράπεζα, αλλά να μην τα χαίρεσαι».

Τέλος ο Μαραντόνα ζήτησε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αργεντινής, Εντγκάρντο Μπάουσα να δώσει μία ευκαιρία στον Κάρλος Τέβες.

«Ο Ιγκουαίν θα πρέπει να φοράει το 9. Θα ήθελα όμως να συστήσω στον Μπάουσα να προσπαθήσει να φέρει τον Τέβες. Δεν χωράνε τσακωμοί στην Αργεντινή».